1. Home
  2. Vesti
  3. Objavljeni polufinalisti za „Američki automobil, kamionet i SUV godine 2019.“
Objavljeni polufinalisti za „Američki automobil, kamionet i SUV godine 2019.“
0

Objavljeni polufinalisti za „Američki automobil, kamionet i SUV godine 2019.“

336
0
Podelite sa prijateljima:

Pobednici će biti proglašeni tokom NAIAS-a u Detroitu, u januaru 2019.

Organizatori izbora za „Severnoamerički automobil, SUV i kamionet godine 2019.“, objavili su listu polufinalista. Ono što je interesantno je da je u kategoriji automobila 14 finalista umesto uobičajenih 12. Razlog je taj što su neki automobili dobili podjednak broj glasova za 12. mesto. Kako zvaničnici kažu, kada se ovako nešto desi, oba vozila se uključuju u listu.

Samo jedan američki automobil je uspeo da impresionira žiri, a reč je o modelu Buick Regal Tour X, dok ostatak čine japanski, nemački, južnokorejski i švedski proizvođači. Evo liste po abecednom redu:

Audi A6

Buick Regal Tour X

Genesis G70

Honda Insight

Hyundai Veloster

Kia Forte

Mazda6

Mercedes-Benz A klase

Nissan Altima

Nissan Leaf

Toyota Avalon/Avalon Hybrid

Toyota Corolla hedžbek

Volkswagen Jetta

Volvo S60

U kategoriji kamioneta su samo tri kandidata, što znači da su se svi kvalifikovali za sledeću rundu. Reč je o Chevrolet Silveradu 1500, GMC Sierri 1500 i Ramu 1500.

U današnje vreme „klirens konfekcije“, verovatno je najintertesantnija SUV/krosover kategorija, u kojoj ima mnogo novih modela, uključujući Acuru RDX, BMW X5, Cadillac XT4, Infiniti QX50, Jaguar I-Pace i Volvo XC40, što se luksuzne ponude tiče, ali tu su i „mejnstrim“ pripadnici poput Hyundai Kone, Hyundai Santa Fea, Jeep Wranglera, Nissan Kicksa, Subaru Ascenta i Toyote RAV4.

Sledeći korak za žiri je poređenje u okviru vozačkog događaja, koji će se održati između 16. i 18. oktobra u Ipsilanti, u Mičigenu, gde će vozila biti testirana u međusobnim poređenjima. Finalisti u svim kategorijama će biti objavljeni tokom Salona automobila u Los Anđelesu, 28. novembra. Pobednici će biti imenovani početkom sledeće godine u Detroitu.

Da podsetimo, prošle godine su naslove osvojili Honda Accord, Lincoln Navigator (u klasi kamioneta, mada je SUV) i Volvo XC60.

 

(336)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments