1. Home
  2. Vesti
  3. Audi TT i zvanično odlazi u penziju
Audi TT i zvanično odlazi u penziju
0

Audi TT i zvanično odlazi u penziju

694
0
Podelite sa prijateljima:

Kraj karijere za nemački sportski automobil. 

Elektrifikacija, emisione norme, velike investicije Audija u nove tehnologije, sve je to niz faktora koji je doprineo tome da odluče da pošalju TT u istoriju. Novi šef nemačkog brenda, Markus Disman, potvrdio je da će TT nestati sa tržišta naredne, 2021. godine.

Disman je za nemačke medije kazao da je detaljno ispitan potencijal TT-a za budućnost, i da je zaključeno da u ovakvim uslovima ne postoji šansa da ovaj model opstane. Pre svega, pomenuti automobil ne generiše ozbiljne prodajne brojke za Audi, stoga je ova odluka i bila lakša nego što se to očekivalo.

Šef Audija istakao je i da su nadolazeće flotne emisione norme bile važan faktor u odluci da se TT eliminiše iz ponude. „Manje modela sa velikom emisijom štetnih gasova omogućava bezbrižnije upravljanje ostatkom portfolija, bar kada se govori o flotnoj emisiji“, naveo je Markus Disman.

Germanski mediji su u prethodnih godinu dana mnogo nagađali u vezi sa sudbinom TT-a. Prvo su govorili da će Audi ponuditi još jednu varijantu, odnosno da će TT imati i sedan verziju, potom su verovali da je sledeći korak dalja diverzifikacija ponude kod ovog modela, odnosno uvođenje SUV verzije. Ipak, ništa od toga se neće dogoditi. Izgleda da neće biti ni EV izdanja, odnosno mogućnosti da Audi TT pređe među električne automobile.

Tako će Audi TT opstati na tržištu do 2021. godine kada će otići u istoriju. Ovaj model imao je do sada tri generacije. Prva je stigla na tržište 1998. godine, druga iteracija pojavila se 2006. godine, dok je aktuelna verzija imala debi 2014. godine.

AutoRepublika 

(694)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments