1. Home
  2. Prezentacije
  3. Dvomotorni pikap Radar Horizon stiže na tržište
Dvomotorni pikap Radar Horizon stiže na tržište
0

Dvomotorni pikap Radar Horizon stiže na tržište

101
0
Podelite sa prijateljima:

Holding Geely je 2022. godine lansirao marku Radar, i pozicionirao ju je kao avanturistički brend. U budućnosti, linija proizvoda Radara će uključivati nekoliko pikapa, krosovera, SUV-ova, pa čak i motocikala, ali do sada novi brend prodaje samo jedan model – električni pikap RD6 sa pogonom na zadnje točkove sa samonosećom karoserijom.

Ne znaju se još uvek kakav mu je komercijalni uspeh. Radar RD6 pripada lakim komercijalnim vozilima, ne postoje javno dostupni statistički podaci o njegovoj prodaji, a ni Geely ne navodi brojke za njega u svojim kvartalnim izveštajima.

Danas je u Kini počela prodaja dugo očekivane verzije Radar RD6 sa pogonom na sve točkove sa dva motora. Ovaj model je dobio svoje ime Horizon, veliki natpis „Radar“ na prednjoj strani i svežiji enterijer od restilizovanog krosovera Geelyja Okavangoa, koji je nedavno ušao na rusko tržište.

Neki od spoljnih panela kabine Radara RD6/Horizona takođe su pozajmljeni od Okavangoa, ali pikap ima drugačiju platformu: zove se MAP i predstavlja teretnu verziju platforme SEA, koja je dobro poznata iz drugih električnih vozila holdinga Geely.

Ukupna dužina Radara Horizona je 5.260 mm, širina 1.900 mm, visina 1.880 mm, međuosovinsko rastojanje 3.120 mm. Klirens je 230 mm, dubina prelaska 815 mm. Radar Horizon, kao i Radar RD6, ima tipično krosoversko (čitaj: putničko) opružno vešanje: prednje je tipa Mekferson, zadnje je nezavisne multilink. Standardni točkovi su 17 ili 18 inča.

Zadnji elektromotor Horizona je isti kao i kod Radara RD6 sa pogonom na jednoj osovini, njegova maksimalna snaga i obrtni moment su 272 KS i 384 Nm, redom; prednji elektromotor je slabiji – 156 KS i 210 Nm, maksimalna ukupna snaga sistema je 428 KS i 594 Nm.

Pikap sa pogonom na sve točkove ubrzava do 100 km/h za 4,5 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 190 km/h. Kapacitet baterije je 73 ili 86 kWh, domet na jednom punjenju prema CLTC-u je 460 i 520 km, respektivno.

Korisna dužina sanduka je 1.525 mm. Kapacitet do gornje ivice je 1.200 litara, spreda je dodatni prtljažnik od 70 litara, a ispod „sofe“ u drugom redu nalazi se prostor za odlaganje zapremine 48 litara. Nosivost pikapa sa pogonom na sve točkove je 815-865 kg, u zavisnosti od opreme, dozvoljena težina vučene prikolice je 3 tone.

Radar Horizon može imati do pet kućnih utičnica ukupne snage 21 kW, najmoćniji izlaz od 15 kW je uključen u standardnu opremu i nalazi se na levoj strani karoserije.

U Kini Radar Horizon košta od 181.800 do 221.800 juana (od 23,4 do 28,5 hiljada evra prevedeno po tekućem Googleovom kursu).

AutoRepublika

(101)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments