1. Home
  2. Prezentacije
  3. Debitovao osveženi Teslin Model 3 Performance
Debitovao osveženi Teslin Model 3 Performance
1

Debitovao osveženi Teslin Model 3 Performance

67
1
Podelite sa prijateljima:

Teslina limuzina s oznakom Model 3 je restilizovana prošle jeseni, ali su tada mnogi bili iznenađeni što su poboljšanja uticala pre svega na eksterijer i unutrašnjost, a ne na mehaniku vozila. Sada međutim, sa izdavanjem „najmalignije“ modifikacije Performance, do izražaja dolaze poboljšane karakteristike.

Karakteristike modifikacije Performance, posmatrano od spolja,  su nešto agresivniji branici sa razvijenim razdelnikom i difuzorom, kao što je to i drugačiji spojler. I ovo nisu samo ukrasi. Sveukupno gledano, takav komplet za školjku smanjuje otpor vazduha za 5% i uzgon za 36%. Glavna razlika u unutrašnjosti, između verzije Performance su prednja sedišta sa intenziviranom bočnom podrškom, proširenim električnim podešavanjima, grejanjem i ventilacijom.

Vrhunska verzija poseduje novi sistem električnog pogona sa dva motora. Kontinuirana snaga je porasla za 22%, a vršna snaga za 32%, saopštila je kompanija. Maksimalni obrtni moment je povećan za 16%, dok je potrošnja energije smanjena za 2%.

Kao rezultat svega pobrojanog se došlo do toga da ukupna snaga elektromotora sada dostiže 517 „konjića“ i 741 Nm obrtnog momenta. Ubrzanje do 60 mph (97 km/h) je sada kraće i umesto 3,1 traje svega 2,9 sekundi, ali se to meri spuštanjem na startu (prema pravilima koja važe za trku na pravcu, izlazak je jedna stopa ili 305 milimetara) . Maksimalna brzina kretanja je 262 km/h, a domet vožnje s jednom dopunom baterijskog pakovanja je 476 kilometara. Za ovaj parametar je poslužilo američki protokol EPA.

Pored dodavanja mišića pogonskom sklopu, Teslin Model 3 Performance je dobio modifikovanu šasiju. Ogibljenje se oslanja lakše i čvršće opruge, dok adaptivni amortizeri pružaju tri režima rada – Standard, Sport i Track. Sistem stabilizacije sada ima više slobodnih podešavanja, što, zajedno sa rekonfigurisanom raspodelom pogonske sile (sa naglaskom na zadnju osovinu), obećava uzbudljivo rukovanje, odnosno dinaminu vožnju.

Kočnice poseduju izdržljivije pločice, a točkovi s naplacima od 20 inča su obuveni u specijalne pneumatike tipa Pirelli P Zero 4, koje kombinuju osobine povećanog prijanjanja i smanjenog otpora kotrljanju.

Prednarudžbe za ažurirane limuzine s indeksom Tesla Model 3 Performance su već otvorene u Sjedinjenim Državama. Cene počinju od 53 hiljada dolara, bez ukalkulisanih naknada za logističke radnje koje sprovodi distributer, ali i bez obračunatih poreskih olakšica.

AutoRepublika

(67)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Ranko

Postoje li negde podaci koliko realno traju ovi elektro motori,koliko mogu da predju kilometara. Samo se priča o baterijama i kapacitetu