1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen rasni terenac Wey Tank 300 nije kopija Forda Bronco
Predstavljen rasni terenac Wey Tank 300 nije kopija Forda Bronco

Predstavljen rasni terenac Wey Tank 300 nije kopija Forda Bronco

1.76K
1
Podelite sa prijateljima:

Iz Kine su nam juče stigle dve premijere. Dok ćemo tek malo kasnije obraditi krosover Haval DaGou, morali smo pre toga pažnju da usmerimo na pravog terenca iz kompanije Great Wall. Naime, juče je, na Salonu automobila u Čengduu, premijeru doživeo Wey Tank 300 kao SUV koji sledi koncept „školjka na šasiji“. Doduše, prikazan je tek predserijski primerak, ali u principu, to je to!

Razvijen je pre četiri godine a ciljna grupa je najbogatiji sloj društva koji je u moći da sebi priušti najskupocenija vozila. Do ovog trenutka su pod markom Wey plasirani samo krosoveri generičkog, bezidejnog izgleda, ali je ovaj novitet očito osmišljen sa željom da se razgrne ta dosadna žabokrečina i svetu ponudi nešto prilično atraktivno.

Wey Tank 300

Bez nekog posebnog udubljivanja, jasno je da je terenac iz Kine razvijen u želji da se ponudi azijska verzija legendarnih američkih modela Jeep Wrangler i Ford Bronco. Iako je logičnije da će na domaćem, kineskom tržištu glavni rival novajlije biti model Beijing BJ40 .

Kako bi ostao u željenoj klasi, Wey Tank 300 se u dužinu prostire na oko 4,5 metara, i poseduje odbojnike i napred i nazad, koji nisu ofarbani u saglasju s nijansom ostatka karoserije, već deluju onako „off-road“ sirovo. U istom duhu su i masivni lukovi oko točkova, spoljni retrovizori na predimenzioniranim nosačima, kao i karakteristična vrata prtljažnika koja je uzjahao rezervni točak.

Karoserija je u celosti izrađena od metala, a opcija skidanja i demontaže krova je potpuno onemogućena.

Wey Tank 300 prednji kraj

Vozilo namenjeno eksploataciji na svim terenima je postavljaneo na istu šasiju na kojoj leži i bratski SUV model Haval H9. Rasni terenac Wey je dobio nezavisno oslanjanje na prednjoj osovini, zadnju kontinualnu osovinu, kao i pogon na sva četiri kraja karoserije sa zaključanom spojnicom napred. Instalirana je i opcija zaključavanja oba diferencijala. Dostupna je i cela svita elektronskih pomagala, naravno, uz ozbiljnu doplatu.

Novi Wey Tank 300 je predstavljen kao predserijski model, pa su informacije o dostupnim pogonskim sklopovima još uvek preliminarne. Pod haubom bi se trebalo naći identična jedinica koja pokreće i pomenuti SUV Haval H9. Radi se o dvolitarskom turbobenzincu koji svih raspoloživih 245 konjskih snaga šalje na točkove obe osovine putem osmostepene automatske transmisije.

Wey Tank 300 centralni greben

Izgled putničke kabine, nažalost još uvek, oficijelno nije u potpunosti javna stvar. Na štandu kompanije u Čangduu, izlagač je postavio primerak sa izrazito zatamnjenim staklima na prozorima, pa je unutrašnjost van dometa zapažanja prosečnog posmatrača.

Ono što se ipak zna i vidi s priložene fotografije, jeste to da Tank 300 poseduje virtualnu instrumentaciju, kružne ventilacione otvore, kvalitetne materijale upotrebljene u enterijeru i veoma ukusno probrane trimove na oplatama vrata i centralnom grebenu. Uostalom, tako nešto se i očekuje od vozila s oznakam marke koja pretenduje na premijum status.

Novajlija Tank 300 će početi da preznojava radnike na kompanijskim proizvodnim trakama, u nekom trenutku pred kraj godine. Poznato je da će ovo biti samo prvenac marke u tom segmentu, odnosno da se očekuje još takmaca iz ove automobilske kategorije s amblemom Wey. Kompanija je već najavila dodatna dva velika SUV-a namenjena ekstremnim uslovima eksploatacije, dok se očekuje da perjanica game bude duga oko pet metara.

AutoRepublika

(1763)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
DOLF

Više kao neki ofucani Wrangler.