1. Home
  2. Prezentacije
  3. Honda i Dongfeng predstavljaju Lingxie L
Honda i Dongfeng predstavljaju Lingxie L
3

Honda i Dongfeng predstavljaju Lingxie L

538
3
Podelite sa prijateljima:

Zajednički poduhvat Dongfeng Honda posluje u Kini od 2003. godine i proizvodi mnogo različitih modela za domaće tržište. Pod kontrolom drži čak i lokalnu marku, Ciimo, pod kojom od 2012. sklapaju redizajnirane i pojednostavljene Hondine krosovere. A uskoro će se, u okviru zajedničkog preduzeća, pojaviti još jedan brend, Lingxie, osmišljen posebno za jeftina električna vozila.

Prvi konceptni automobil Lingxie L je prikazan tokom prošle jeseni. Spektakularna limuzina sa zdepastom karoserijom i raskošnom tehnologijom osvetljenja je posedovala „brze“ proporcije, velike točkove i amblem u obliku cveta, koji nesumnjivo podseća na ginekološko-akušerski dijamant Renaulta.

A pre neki dan, kinesko sertifikaciono telo koje funkcioniše pod okriljem tamošnjeg Ministarstva privrede, je otkrilo serijsku verziju ove limuzine, koja će biti predstavljena krajem aprila na ovogodišnjem Salonu automobila u Pekingu.

Avaj, Lingxie L koji je upodobljen za proizvodnju se veoma razlikuje od prošlogodišnjeg izložbenog automobila. Čini se da su amblem i dizajnerska rešenja ista, ali su proporcije potpuno različite, a točkovi mali. Crni ukrasi i kozmetički dodaci su u kontrastu s karoserijom premazanom u belu nijansu.

Štaviše, ovo nije samo prazna plastika: prekrivači sadrže LED trake koje formiraju jedinstven svetlosni obrazac za prikazani model. Dimenzije Lingxijea L-a su uporedive, na primer, sa Octavijom, pa tako Kinez po dužini meri 4.833 milimetara, širina je 1.844 mm dok je visina 1.504 mm. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2.731 mm.

Lingxie L je opremljen bočnim kamerama za pregled zbivanja iza vozila i montirane su umesto tradicionalnih retrovizora. Upravo to je dovelo do povećanja broja ekrana u kabini. Ima ih čak šest na prednjoj ploči!

Dva ekrana sa strane prikazuju slike sa bočnih kamera, ispred vozača su virtuelni instrumenti i projekcioni ekran (head-up displej), a multimedijski sistem poseduje dva monitora odjednom (centralni i za suvozača). Multimedijalni uređaj pod nazivom Space SmartCockpit nudi četrnaest instaliranih aplikacija, trinaest povezivih i više od dvadeset aplikacija nezavisnih proizvođača. Postoje konturno osvetljenje u 128 boja i prilagodljivi tempomat Lingxie Drive.

Elektromobil s masom praznog vozila od 1.702 kilograma pokreće električni motor proizvođača Zhixin Technology, čija je najveća snaga na nivou od 218 KS. Maksimalna brzina kretanja je 160 km/h. Međutim, ostale tehničke specifikacije još nisu objavljene. Informacije će se pojaviti bliže početku prodaje, koji je zakazan za drugu polovinu godine.

AutoRepublika

(538)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Interesantna kooperacija: Kinez daje tehniku a Honda origami dizajn! 🙂
Ovde je primer origamija, umetnosti savijanja papira.
comment image
Pult sa 5 ekrana i to sa ostrim ivicama – pa nije ovo, bre, prodavnica tableta vec auto!

Laki

Blagi užas.

NightRider

Da ga je Stivi Vonder dizajnirao bolje bi bilo 🙂