1. Home
  2. Prezentacije
  3. Volkswagen T-Roc zategao bore (GALERIJA)
Volkswagen T-Roc zategao bore (GALERIJA)
2

Volkswagen T-Roc zategao bore (GALERIJA)

566
2
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen je rešio da ažurira kompletnu gamu modela T-Roc, uključujući i kabrio varijantu kao i performantno R izdanje. 

Najveći broj vizuelnih promena odigrao se na prednjem delu vozila. Napred je akcenat stavljen na revidiranu svetlosnu grupaciju koju sada spaja svetlosna traka koja se prostire gotovo celom širinom anfasa. Volkswagen opcionalno nudi Matrix svetla, dok su standardna izvedena u LED tehnologiji. Takođe, pomenuta svetlosna traka koja dominira prednjim krajem automobila rezervisana je za prestižnije, odnosno skuplje trimove kod modela T-Roc.

Pored toga, nemački brend postavio je i vertikalna svetla za maglu, čime su zaokružene promene na frontalnom delu četvorotočkaša. Pozadi su takođe izmenjena svetla sa drugačijim potpisom, a tu je i preoblikovani odbojnik. Volkswagen je ponudi i novi set točkova, prečnika od 16 pa sve do 19 cola.

Naravno, T-Roc R je ostao najupečatljiviji u gami sa zatamnjenim svetlosnim grupama, masivnim branicima i specijalnim Jerez točkovima od 18 inča. Pored toga prepoznatljiv je po srebrnim oplatama na retrovizorima i zadnjem spojleru.

Volkswagen je ozbiljno poradio na enterijeru. Pre restilizacije, jedna od glavnih zamerki išla je na račun tvrde plastike u predelu instrumentalne table. Stoga je tu sada postavljen daleko mekaniji materijal. Instrumentalna tabla je u digitalnom formatu i predstavlja je ekran od 8 inča.

Na centralnoj konzoli je i dalje displej za komandovanje info-zabavnim sistemom. Ovaj ekran u standardnoj verziji ima dijagonalu od 6 inča, a dostupni su i oni od 8, i 9,2 cola. Još jedna zanimljivosti je da T-Roc i Golf sada imaju potpuno iste upravljače.

Kod palete motora nije bilo nikakvih promena. U ponudi su i dalje benzinci i dizelaši. Uvodna pogonska jedinica je 1,0 TSI odnosno trocilindarski turbo benzinac sa 110 ks. Sledi ga 1,5 TSI sa 150 „grla“ ispod haube, a vrh ponude kod benzinskih agregata (za standardnu varijantu) je 2,0 TSI koji dostavlja 190 ks i ovde se snaga prenosi na sve točkove.

Kod dizelaša Volkswagen nastavlja da se oslanja na 2,0 TDI. Ovaj motor dostupan je u dve konfiguracije, slabija raspolaže sa 115 ks i ovde se snaga šalje samo na prednju osovinu, dok je snažnija verzija (150 ks) opremljena sa integralnim pogonom.

Kruna ponude ostaje T-Roc R. Ovaj performantni SUV koristi dvolitarski turbo benzinski agregat sa četiri redno postavljena cilindra. Vozaču je na raspolaganju 300 ks i 400 Nm.

AutoRepublika 

(566)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud

A kad će članak u koliko modela VW koristi iste dijelove. Gledam ovu centralnu konzolu od prekidača klime pa dole, pa to je od golfa 6 ako ne i ranije, u upotrebi i onda se štanca na svaki drugi model i njegove generacije a mijenja se samo plastika prekidača

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud
Matija

Da ti sapnem nesto da niko ne cuje – Folksvagenove delove (one koji se ne vide!) koristi i Porse! Porse je najprofitabilnija firma na svetu! Na primer: jedan Golf donese VW-u oko 300-400 evra profita, jedan Porse najmanje 15.000!