1. Home
  2. Prezentacije
  3. Honda BR-V N7X Edition je posebna verzija krosovera u čast originalnog koncepta
Honda BR-V N7X Edition je posebna verzija krosovera u čast originalnog koncepta
0

Honda BR-V N7X Edition je posebna verzija krosovera u čast originalnog koncepta

97
0
Podelite sa prijateljima:

Krosover Honda BR-V sa sedam sedišta aktuelne druge generacije debitovao je u 2021. godine. Model je lansiran u Indoneziji, a odatle se isporučuje u druge zemlje jugoistočne Azije, kao i u Južnu Afriku i Latinsku Ameriku. Dakle, sada, u domovini gde se sklapa, raspon nivoa opreme za SUV je proširen – na Indonežanskom međunarodnom sajmu automobila predstavljena je specijalna verzija N7X Edition.

Ime specijalne verzije nije slučajno izabrano – sufiks N7X je u stvari ime preteče modela, on je skraćenica za Nev 7-Seater eXcitement. Indonežanska divizija Honde napominje da je u pogledu dizajna nova verzija bliska konceptu. Međutim, kompanija je neiskrena: preteča je već izgledao kao automobil spreman za proizvodnju; nije bilo ničeg neobičnog u dizajnu. Kao rezultat, sve što komercijalno izdanje BR-V N7X ima zajedničko sa konceptom N7X su zatamnjene pločice na rešetki hladnjaka.

Specijalna verzija dobila je i crne točkove (16 ili 17 inča), a kućišta spoljašnjih retrovizora, kvake na vratima i antena „ajkulino peraje“ izrađeni su u istoj boji. „Nosači“ koji se nalaze iznad farova za maglu, naprotiv, prešli su iz crne u hrom. Ali dodatne diodne trake svetla za vožnju koje je koncept imao nisu bile uključene u novu verziju. Karoserija Honde BR-V N7X Edition može biti obojena u Sand Khaki Pearl, koja je ranije bila dostupna samo za prestižniju Hondu HR-V. Konačno, na rešetki je značka sa imenom nove varijante.

Unutrašnjost je generalno ista kao kod standardnog SUV-a. Honda BR-V N7X Edition se nudi u tri nivoa opreme. Spisak opreme za osnovnu verziju uključuje ekran od 4,2 inča koji se nalazi u instrument tabli, četiri vazdušna jastuka, multimedijalni sistem sa ekranom od 7 inča, kameru za pogled nazad, sistem za ulazak bez ključa i dugme za pokretanje motora.

U srednjem paketu pojavljuju se LED svetla za maglu. Najviši završni nivo kod BR-V N7X Editiona je dodatak u vidu dva vazdušna jastuka, kao i paket Honda Sensing, koji uključuje prilagodljivi tempomat, izbegavanje sudara i sisteme za praćenje trake.

Motor je zamenjen sa standardnog BR-V-a: u Indoneziji, model je dostupan sa benzinskim motorom 1.5 sa prirodnim usisavanjem vazduha koji proizvodi 121 KS (145 Nm). Krosover BR-V N7X Edition se nudi samo sa CVT-om, dok standardni model i dalje ima ručni menjač. U svakom slučaju, pogon je isključivo na prednje točkove.

Cena Honda BR-V N7X Edition kreće se od oko 19 do 21,5 hiljada evra dok standardni SUV danas košta oko 17 hiljada jedinica evropske valute.

AutoRepublika

(97)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments