1. Home
  2. Prezentacije
  3. Hyundai predstavio osveženu Konu (GALERIJA)
Hyundai predstavio osveženu Konu (GALERIJA)
0

Hyundai predstavio osveženu Konu (GALERIJA)

203
0
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejska marka sprovela je restilizaciju na modelu Kona, i za razliku od nemačke konkurencije koja ovom procesu uvek pristupa obazrivo, ovde su se odigrale velike i značajne promene. 

Za početak, došlo je do većih vizuelnim izmena. Anfas vozila je skoro potpuno promenjen. Sada je ovde potpuno nova rešetka, šira LED dnevna svetla, kao i duža huba nego ranije. Promena je bilo i na zadnjem delu vozila gde je drugačija svetlosna grupa i odbojnik. Sve u svemu, osvežena Kona duža je za 40 mm nego ranije.

U kabini je Hyundai takođe izveo ozbiljno ažuriranje. Osim novih materijala koji su u ponudi, sada se Kona može pohvaliti električnom ručnom kočnicom, ambijentalnim osvetljenjem, kao i pozadinskim osvetljenjem oko otvora za vazduh i zvučnika.

Uz sve to, Hyundai je ponudio i novi trim – tzv. N-line, inspirisan N performantnim odeljenjem ovog proizvođača. Kona N-Line značajno se razlikuje od standardnog modela. Napred su ispod linije zatvaranja haube postavljena tri otvora za vazduh, tu su posebno dizajnirani točkovi, dok se pozadi izdvajaju dvostruki završeci izduvne cevi, kao i crni difuzor.

Hyundai Kona N-Line

Kada je reč o motorizaciji i ovde je došlo do promena. Krunu ponude i dalje čini 1,6-litarski turbo benzinski motor koji sada raspolaže sa 198 ks, koji je dostupan u verzijama sa pogonom samo na prednje ili na sve točkove. Dizelaš od 1,6 litara je sada dobio ispomoć blagog hibrida odnosno sistema 48 V, što bi dodatno trebalo da učini ovaj agregat još štedljivijim. Uvodni 1,0-litarski motor može opcionalno biti opremljen tehnologijom blagog hibrida, dok kod hibridne Kone nije bilo izmena.

Hyundai je potvrdio da će se restilizovani model naći u izložbeno-prodajnim salonim do kraja godine, te da će naredne godine stići i plug-in hibridna varijanta. Korejska marka navodi da će i restilizovana Kona Electric biti prikazana „u bliskoj budućnosti“.

AutoRepublika 

(203)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments