1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen je veliki krosover eπ 008
Predstavljen je veliki krosover eπ 008

Predstavljen je veliki krosover eπ 008

109
5
Podelite sa prijateljima:

Krosover eπ 008 pojavio se na sertifikacionim fotografijama još u februaru. Sada je održana prezentacija novog modela u okviru Sajma automobila u Pekingu. Podsetimo, brend eπ je prošle godine kreirao koncern Dongfeng posebno za elektrifikovane automobile. Krosover je postao drugi model brenda: pridružio se liftbeku eπ 007.

Naše mišljenje je da je bar jedan model trebalo da bude nazvan eπ 01, jer su ova četiri broja osnov matematike.

Po svojim dimenzijama, eπ 008 je blizak Exeedu Sterri ET (na izvoznim tržištima ovaj krosover će se prodavati pod brendom Exlantix). Dužina „osmice“ je 5.002 mm, širina 1.972 mm, visina 1.732 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 3.025 mm.

Krosover je dobio uske farove, koji su takođe ujedinjeni svetlećom trakom. LED elementi su takođe integrisani u elegantan nos. Zadnja svetla su dizajnirana kao jedan blok. Modeli su opremljeni točkovima od 20 ili 21 inča.

Krosover eπ 008 trenutno je predstavljen isključivo sa enterijerom sa šest sedišta. Unutra se nalaze odvojeni ekrani za instrument tablu i multimedijalni sistem, dvokraki volan i dvospratni tunel. Ne postoji poseban deo za kontrolu automatske klime – sva podešavanja su integrisana u centralni tablet.

Putnici pozadi imaju svoj ekran za zabavu – pričvršćen je za plafon. Sedišta u drugom redu imaju preklopne oslonce za noge.

Ali glavna karakteristika unutrašnjosti je uvlačenje „postolja“: skriveno je ispod kutije naslona za ruke, koja se nalazi između prednjih sedišta. Na vrhu ovog „ormana“ nalazi se odeljak za male stvari, a na kraju frižider na izvlačenje.

eπ 008 dostupan je kao potpuno električni automobil ili hibrid. Na zadnju osovinu prve modifikacije ugrađen je elektromotor snage 272 KS, a hibridna instalacija uključuje 1,5 benzinski turbo motor (147 KS), koji radi u generatorskom režimu.

Drugih zvaničnih detalja o tehnologiji još nema, ali se zna da električni ima autonomiju od 636 km po CLTC-u, ukupan domet hibrida je 1.300 km.

eπ 007 ima opciju pogona na sva četiri točka, tako da krosover može dobiti i takvu verziju.

U Kini se već primaju porudžbine za eπ 008. Preliminarne cene se kreću od 200.000 do 250.000 juana (između 25 i 31 hiljade evra) i očekuje se na leto.

AutoRepublika

(109)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Peki

A salon u Parizu, navodno ce ove godine pored kineskih „elektricara“ biti i vecina evropskih proizvodaca…🤔

s mile

30K eur za 5m, da se prodaje u EU…polomili bi se za te pare…

Sviđa mi se profil, samo da je 4,3m… u orincipu ceo mi se sviđa

BB

Dobar, malo previše ekrana, ali sve drugo mi se sviđa…

BB

„eπ 007 ima opciju pogona na sva četiri točka, tako da krosover može dobiti i takvu verziju.“
Jeli ovo greška ili se 4×4 model zove po „Dušanu Popovu“?