1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljena je nova generacija Volkswagenove limuzine koja se odrekla statusa klona Passata
Predstavljena je nova generacija Volkswagenove limuzine koja se odrekla statusa klona Passata

Predstavljena je nova generacija Volkswagenove limuzine koja se odrekla statusa klona Passata

4.12K
1
Podelite sa prijateljima:

Izgled nove generacije Volkswagena Magotana namenjenog Kini otkriven je na sertifikacionim fotografijama početkom ove godine. Sada je održana javna premijera – održana je u okviru Salona automobila u Pekingu koji je otvoren danas.

Kao i ranije, model se proizvodi lokalno, a za proizvodnju je zaduženo zajedničko preduzeće FAW Volkswagen. Podsetimo, prethodni četvorovratni model je klon Passata B8. Međutim, sveži Magotan se udaljio od novog Passata. Prvo, model za Kinu ima sopstveni dizajn eksterijera. I drugo, u Evropi je Volkswagen Passat B9 sada dostupan isključivo kao karavan. Iako će se novi Passat sedan naći i u Kini, njegovu proizvodnju će obavljati zajedničko preduzeće SAIC VW, prezentacija ovog trozapreminskog azijskog Nemca biće održana kasnije.

Magotan je dobio originalnu rešetku i branike. Pored toga, ima oštrije matrične farove, dok optika VW-a Passata (i evropska i kineska) ima „glatke“ linije. Dužina novog Magotana je 4.990 mm u odnosu na 4.886 mm za prethodnika. Međuosovinsko rastojanje je isto 2.871 mm. Poređenja radi, dimenzije karavana iz starog sveta su 4.917 i 2.841 mm, respektivno. Ali, zapremina prtljažnika Magotana postala je manja – sada raspolaže sa 520 litara (bila je 533 litra).

Podseća malo na Opela Insigniju

Unutra, nova limuzina je u osnovi ista kao karavan. U kabini su postavljeni odvojeni displeji za instrument tablu i multimedijalni sistem, sa centralnim tabletom koji se uzdiže iznad prednjeg panela. Međutim, Magotan i dalje ima svoju karakteristiku – treći ekran, nalazi se ispred suvozača. Inače, kineski krosover Volkswagen Tiguan L najnovije generacije takođe je dobio enterijer sa tri ekrana.

Lista opreme takođe uključuje masažer i ventilaciju sedišta, hedap displej, sveobuhvatne kamere, prilagodljivi tempomat, automatsko kočenje i sisteme za zadržavanje trake.

Prema preliminarnim informacijama, nova generacija Magotana će biti dostupna sa 1,5- i 2,0-litarskim benzinskim turbo-četvorocilindričnim motorima sa 160 i 220 KS, redom. Oba motora su kombinovana sa sedmostepenim menjačem sa dve spojnice. Prethodnik ima sličan dvolitarski motor, pored toga, prethodni Magotan je dostupan sa slabijom verzijom ovog motora (186 KS), plus tu je i motor 1.4 TSI (150 KS) i hibridna verzija. Moguće je da će nova limuzina kasnije postati hibrid.

Novi Magotan će se pojaviti na kineskom tržištu pre kraja ove godine. Nakon toga, limuzina bi mogla da stigne i do Rusije preko „šverc komerca“.

AutoRepublika

(4117)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Vozač

Negde davno pročitah da Magotan znači piljar, prodavac voća i povrća.