1. Home
  2. Prezentacije
  3. Debitovao Rezvani Beast u drugom pokolenju
Debitovao Rezvani Beast u drugom pokolenju
0

Debitovao Rezvani Beast u drugom pokolenju

135
0
Podelite sa prijateljima:

Prvi model američke kompanije Rezvani pre devet godina bio je roudster po imenu Beast. U stvari, to je bio plod temeljne modifikacije engleskog sportskog automobila nazvanog Ariel Atom 3, koji je dobio novu školjku od ugljeničnih vlakana. Tada se kompanija Rezvani zainteresovala za monstruozne terence (uključujući i one sa pogonskom formulom 6×6), ali je druga generacija Beasta, doduše najavljena još pre dve godine, naposletku ipak ugledala svetlost dana.

Ovo opet nije došlo kao plod originalnog razvoja, već rezultat dubinskog tjuninga. Ispod novih panela karoserije, napravljenih od ugljeničnih vlakana sa specijalnim jedinjenjem (prema onome što navode u kompaniji, ovaj materijal se koristi u konstrukciji čuvenog lovačkog aviona F-35-a), krije se američki superautomobil osme generacije Chevrolet Corvette Stingray. Podsetićemo da ova legenda dolazi s centralno postavljenim agregatom.

Da se vratimo na naš novitet, pa da kažemo i da je kod njega sva rasvetna oprema izrađena iznova, a umesto uobičajenih vrata, konstruktor se opredelio za ona u stilu „krila leptira“.

Zverka je dobila dvostruko uvećanu moć u odnosu na standardnu verziju Corvette, sve kako bi opravdala slavno ime. Motor V8 sa 6,2 litra zapremine je instaliran u osnovnoj verziji i ovde je opremljen s dva turbo punjača, što je omogućilo povećanje snage na 1.014 „konjića“.

Uparen sa Tremecovim preselektivnim robotizovanim menjačem s osam brzina, ovaj agregat katapultira Rezvani Beast do 97 km/h za samo 2,5 sekunde. A „zver“ teška 1.352 kilograma preleti četvrt milje za samo 9,6 sekundi. Prijanjanje obezbeđuju gume tipa Michelin Pilot Sport Cup 2 R s 20-inčnim prednjim i 21-inčnim zadnjim jedinicama.

Unutrašnjost vlasniku pruža skupocenu završnu izradu, iako je njena rodbinska povezanost sa Corvetteom nepogrešivo prepoznatljiva. Jedino što se ističe jeste obruč upravljača s „odsečenim“ gornjim delom ovala. Mnogo interesantnija je predložena lista opcija i posebno se tu izdvajaju dva tematska paketa.

Komplet neprobojnih spoljašnjih panela karoserije i stakala se nudi za nestvarnih 55 hiljada američkih dolara, iako kompanija ne precizira koji standardizovani stepen zaštite donose.

A špijunski komplet opreme sa samoobjašnjavajućim imenom „007“ košta još dodatnih 45 hiljada dolara. Uključuje posebna stroboskopska svetla, sirenu, interfon, nekoliko vrsta kompleta prve pomoći, gume run-flat (mogu nastaviti da se kosriste u limitiranom obimu i nakon što ostanu bez vazduha), gas maske, termovizir, biber sprej, dimnu zavesu, kvake na vratima sa omamljujućim pištoljem, zaštitu tipa EMP, magnetne klinove i detektor metala! Međutim, Rezvani je takođe ponudio slične koktele opreme i za prethodne modele marke.

Osnivač kompanije Feris Rezvani je objasnio da je ovaj skup opcionala inspirisan gledanjem filmova o Džejmsu Bondu i Knight Rideru kao detetu. Ipak, malo ko će moći da oseti tu projektovanu i željenu nostalgiju, jer je izdanje modela Rezvani Beast ograničeno na samo dvadeset primeraka. Možda još veće ograničenje donosi najavljena cena, a ona je na nivou od najmanje 485 hiljada dolara.

AutoRepbublika

(135)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments