1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Kia želi da donese revoluciju međ’ električne kombije
Kia želi da donese revoluciju međ’ električne kombije

Kia želi da donese revoluciju međ’ električne kombije

112
1
Podelite sa prijateljima:

Kia već nudi laka komercijalna vozila, ali ne i električna tog tipa. Južnokorejski brend je iskoristio sajam potrošačke elektronike CES 2024 da predstavi tri konceptna automobila koji su posvećeni novom obliku održivije mobilnosti prilagođenoj specifičnim potrebama kupaca, asortimanu koji će početi da stiže na tržište za samo godinu dana, počev od naredne godine.

PV1, PV5 i PV7 prate isti obrazac kao električni automobili brenda, dajući napredniji i futuristički dizajn koji ih jasno razlikuje od trenutne serije komercijalnih vozila i električnih kombija. Kijin minimalizam nametnut je u spoljašnjoj estetici sa farovima svedenim na minimalni izraz, svetlećom vrpcom koja je integrisana u stubove vetrobranskog stakla i koja se blago proteže preko ramena haube. Branik je potpuno zatvoren, nema ventilaciju i ono što bi bilo postalo je svetlosni panel za upozorenje pešacima i korisnicima.

Zasnovan na novoj specifičnoj platformi pod nazivom „PBV“ tipa skejtbord, unutrašnji prostor je luksuzan, potpuno ravan i multifunkcionalan na usluzi putnicima u mešovitim varijantama ili za njega projektovan, sa sedištima postavljenim na šine koja se mogu pomerati i lako se rastavlja zahvaljujući hibridnom elektromagnetnom i mehaničkom sistemu. Još jedan dodatak koji je dodat moćnom upravljačkom softveru koji će omogućiti autonomnu ili robotsku vožnju visokog kvaliteta.

Korejski brend još nije dao detalje o merenjima ili tehničkim specifikacijama, ali je potvrdio da će od predstavljenih modela, PV1, PV5 i PV7, drugi stići prvi. Kia PV5 će debitovati 2025. godine i biće ponuđen sa više varijanti karoserije, klasičnim prevozom putnika, pravim kombijem za profesionalce sa panelima sa strane i vertikalnim zadnjim vratima, kao i različitim visinama krova, i komercijalnijom kombinacijom sa šasijom i kabinom, pored robotske verzije, one PV5-R koja se već razvija.

Sledeća dva koja će stići biće PV1 i PV7. Prvi će, kako mu ime kaže, biti najmanji model u gami, specijalno dizajniran za transport na kratke udaljenosti i sa dimenzijama koje će omogućiti putnicima da se brzo kreću kroz urbane centre uz lako parkiranje. PV7 će biti najveći model brenda u komercijalnom sektoru, takođe sa različitim kombinacijama karoserije i, pretpostavlja se, biće jedan od najmoćnijih u pogledu performansi i autonomije.

AutoRepublika

(112)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

PV5 – da li ce u ekstra-opremu biti uracunata i stjuardesa? 🙂