1. Home
  2. Vesti
  3. Kupe BMW M2 stiže do kraja godine i to s meksičkim dokumentima
Kupe BMW M2 stiže do kraja godine i to s meksičkim dokumentima
0

Kupe BMW M2 stiže do kraja godine i to s meksičkim dokumentima

112
0
Podelite sa prijateljima:

Pred nama su prve zvanične, pre neki dan objavljene fotografije nove generacije kupea s oznakom BMW M2. Novajlija će dobiti fabrički indeks G87, a jasno je da je razvijen na temelju „civilnog“ modela koji nosi šifru G42. Povrh ove najave, na slikama vidimo i da su snimljene ispred ulaza u fabrički kompleks koji je BMW izgradio u Meksiku, što i zvuči potpuno logično pošto se i pomenuti narodni kupe proizvodi na istom mestu. Najavljeno je da će kompaktni sportista početi da silazi s proizvodnih traka do kraja godine.

Pogoni u mestu San Luis Potosi će na taj način postati četvrta fabrika koja ima tu čast da proizvodi vozila s oznakom M, koja se inače trenutno izrađuju samo u Nemačkoj (Minhen i Dingolfing) i Americi (Spartanburg). Proizvodni kompleks u Meksiku je svečano otvoren 2019. godine, a pored „dvojke“, tu se sklapa i „trojka“ namenjena kupcima u Americi. Obim proizvodnje bubri, pa je za ovu godinu planirano i uvođenje druge smene u život fabrike.

Što se tiče samog kupea sportskih gena s oznakom BMW M2 iz generacije G87, jasno je čak i uprkos debelom sloju kamuflaže da će se ta „nabrijana dvojka“ razlikovati od „obične“ po obliku prednjih svetlosnih grupa, naravno bez sečenih ivica uz rešetku hladnjaka.

Naravski, „maligna dvojka“ će promovisati i proširene blatobrane, odbojnike koji svojim dizajnom impliciraju preku narav vlasnika i ostale dodatne elemente na karoseriji koji naglašavaju poboljšane aerodinamičke parametre.

BMW M240i xDrive

Za sada se zasigurno zna da će kupe BMW M2 pokretati isti redni šestocilindraš s oznakom S58. U pitanju je biturbo benzinska jedinica koja se nalazi pod haubom modela M3 i M4. Ipak, kod ovog manjeg četvorotočkaša (od navedenog dvojca) motor će isporučivati oko 420 konjskih snaga (umesto 480 ks koliko pruža kada služi kod veće braće). U verziji Competition, agregat će biti navijen do 450 „konja“ (510 ks kod M3 i M4).

Manji kupe će zadržati divnu ideju s pogonom na zadnjoj osovini, a još uvek ne znamo da li će se u ponudi naći i modifikacija kojom predviđen prenos snage na sva četiri kraja karoserije. Umesto menjača koji je BMW ranije koristio za predstavnike porodice M (a koji je bio robotizovan), nova generacija modela BMW M2 F87, će dobiti osmostepeni automatik s konvertorom obrtnog momenta. Njega je razvila kompanija ZF.

AutoRepublika

(112)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments