1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Taliant je sada dostupan i van Turske
Renault Taliant je sada dostupan i van Turske
5

Renault Taliant je sada dostupan i van Turske

3.37K
5
Podelite sa prijateljima:

Premijera ove limuzine održana je davne 2021. godine. Ranije se verovalo da će se prodavati kao Renault Logan, jer je automobil u stvari Dacia Logan treće generacije sa Renaultovim znakom. Međutim, francuska kompanija je odlučila da pozicionira limuzinu sa četvoro vrata kao posebni novi model imena Taliant.

Automobil za one s manjkom novca debitovao je u Turskoj, a do sada je bio u ponudi samo tamo. Sada je Taliant konačno prestao da bude isključivo turski model. Porudžbine su počele da se primaju u Egiptu, pored toga, i u Gani.

Podsetimo, sedan je baziran na platformi CMF-B. Spolja, Renault sa četvoro vrata se razlikuje od originalne Dacije Logan po dizajnu prednje i zadnje strane: Taliant ima originalnu rešetku hladnjaka, farove i zadnja svetla. Dimenzije automobila francuskog i rumunskog brenda su iste: dužina – 4.396 mm, širina – 1.848 mm, visina – 1.501 mm, međuosovinsko rastojanje – 2.649 mm. Taliantov klirens je 161 mm, zapremina prtljažnika je 528 litara.

Unutrašnjost Talianta je generalno ista kao i kod Logana, razlika je u detaljima. Na primer, „Francuz“ ima drugačiji volan, a pored toga, deflektori vazduha su drugačije dizajnirani. U zavisnosti od konfiguracije, Renault je opremljen multimedijalnim sistemom sa 8-inčnim tabletom, prednjim i zadnjim parking senzorima, kamerom za pogled nazad, četiri vazdušna jastuka, klima uređajem, tempomatom…

U Turskoj, Taliant je danas dostupan sa trocilindričnim atmosferskim benzincem 1.0 SCe (65 KS) i turbo motorom 1.0 TCe (90 KS), a takođe je dostupan i sa TNG-om. Menjač može biti ručni ili varijatorski (u zavisnosti od motora). Ali u Egiptu se model nudi samo sa benzinskim turbo motorom 1.0 TCe u kombinaciji sa CVT-om, s tim što ima 100 KS.

Na egipatskom sajtu Renaulta još uvek nema cene. Verovatno će se Renault Taliant kasnije pojaviti i u drugim zemljama Afrike i Bliskog istoka.

AutoRepublika

(3371)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
M M

Taliant = Talia, za one koji se sećaju.
Ovo bi bilo idealno za Srbiju. Samo da je i količina „keka“ na istom nivou…
Da se narod u realnosti odmori raznih dilda, sa medija, E glasila….. hibridčići, baterijaši, i razni drugi maglaši.
Ovakva vozila treba subvencionisati, a ne dilda od 70 000 evrića…..

BB

S tim što je ovaj estetski vrlo dobro odrađen, daleko od Clia limuzine zvanog Thalia…
Slažem se, ovo je automobil u punom značenju te riječi, ovi od 70.000 evrića su više neki nakit nego automobili…

Sebastian L.

Ono, kad bi Turčin da bude Talijan…. Ne ide to, nikako!

MRN

Ovo je Logan

BB

Ajde…

😜