1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen oduzeo Seatu projekat razvoja novog malog električnog automobila
Volkswagen oduzeo Seatu projekat razvoja novog malog električnog automobila
0

Volkswagen oduzeo Seatu projekat razvoja novog malog električnog automobila

310
0
Podelite sa prijateljima:

VW grupacija meša karte, kada je u pitanju razvoj novog EV modela. 

Očito je da u ovoj grupi nema mnogo demokratije, već da se igra isključivo onako kako Volkswagen svira. Tako je Seat izgubio, tačnije, oduzet mu je projekat čija je tema bila stvaranje novog EV modela.

Ovaj automobil trebalo je da bude najmanje vozilo koje bi koristilo MEB platformu kao osnovu. Seat je uostalom već zamišljen kao „uvodni brend“ u grupaciji, odnosno kao marka namenjena mlađoj populaciji.

Španski proizvođač je trebalo da radi na razvoju malog gradskog električnog automobila, koji bi ujedno bio zamena za električna izdanja trija Citigo/up/Mii. Seat je na ovom projektu sarađivao sa kineskim JAC-om, koji je ujedno trebalo da bude partner za Špance pri ulasku na tamošnje tržište. Plan je bio da Seat uđe na kinesko tržište naredne godine, ali je to odloženo nakon što je VW u toj zemlji plasirao poseban brend Jetta.

Očito da je odlazak Luke de Mea sa čela Seata značajno poremetio planove VW grupacije za špansku marku, tako da verujemo da ovo nije poslednja promena.

VW grupacija navodi da su se odlučili da razvoj malog EV modela baziranog na MEB platformi „proslede“ Volkswagenu, jer Seat neće još uvek krenuti put kineskog tržišta. Nije saopšteno da li će Nemci nastaviti saradnju sa JAC-om na ovom projektu.

AutoRepublika

(310)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments