1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Toyota GR Yaris tjunirana na 751 konjsku snagu
Toyota GR Yaris tjunirana na 751 konjsku snagu

Toyota GR Yaris tjunirana na 751 konjsku snagu

200
1
Podelite sa prijateljima:

Sa 261 konjskom snagom, Toyota GR Yaris je prava džepna raketa. U Japanu je nešto snažniji jer ima 272 KS iz svog 1,6-litarskog motora sa turbo punjenjem. Ista jedinica G16E-GTS se takođe nalazi u GR Corolli gde proizvodi 305 KS. U pokušaju da istisne smešnu količinu snage iz malog motora sa tri cilindra, Powertune Australia je u velikoj meri revidirao motor kako bi odgovarao jednom od najnovijih superautomobila – McLarenu 750S.

Motor je pretrpeo određe izmene kako bi isporučio masivnu 751 konjsku snagu pri 8.117 o/min. Proizvodi neverovatnih 468 KS po litru zapremine, zadržavajući originalnu radilicu, klipove i klipnjače. CarBuzz, specijalista za naknadno tržište sa sedištem u Novom Južnom Velsu rekao je da su ugradili turbo punjač Garrett G30-770, bolju zaptivku glave, izduvni sistem Akrapovič, novi međuhladnjak i prilagođenu turbo izduvnu granu. Da bi sve funkcionisalo u skladu, postoji nova elektronska kontrolna jedinica (ECU) Motec.

Dok standardni GR Yaris svoju snagu usmerava na sistem pogona na sve točkove preko šestostepenog manuelnog menjača, ova mala zver ima sekvencijalni menjač X-Shift sa naknadnom spojnicon. Dodatna napomena – Toyota već neko vreme testira osmostepeni automatski pretvarač obrtnog momenta u prototipu, ali još uvek nije lansiran.

Ovaj mali đavo pod nadimkom „glodar“ je već bio podvrgnut preko 30 dinamičnih vožnji bez ikakvih problema. Powertune Australia ispituje trocilindrični motor više od godinu dana, tako da se može sa sigurnošću reći da zna skoro sve što se može znati o G16E-GTS. Imati ovoliku snagu u malom automobilu sa AWD-om koji je težak samo 1.280 kilograma zvuči kao veoma zabavno.

Modifikovana Toyota GR Yaris pripada Peteru Fridmanu, osnivaču kompanije Røde Microphones.

AutoRepublika

(200)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Njegova Visost

A Jenki….si vidio a ne ko ti sa gumama rekord da postavljas 😃😜