1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuning
  4. Upoznajte Ferrari 612 Scaglietti u shooting brake izdanju (GALERIJA)
Upoznajte Ferrari 612 Scaglietti u shooting brake izdanju (GALERIJA)
1

Upoznajte Ferrari 612 Scaglietti u shooting brake izdanju (GALERIJA)

440
1
Podelite sa prijateljima:

Holandska tjunerska kuća Vandenbrink Design izradila je čuveni Ferrari 612 Scaglietti u nešto praktičnijem obliku. 

Nekada davno nije se moglo ni zamisliti da će automobili iz najčuvenije „štale“ na svetu voditi računa i o praktičnosti, no došlo se i do toga. Danas Ferrari ima u ponudi model GTC4Lusso koji je u shooting brake fazonu, a pre njega isti stil bio je prisutan i kod modela FF.

Ferrari 612 Scaglietti Shooting brake

Ipak, pomenuta tjunerska kuća predstavila je svoj shooting brake automobil, prepravljen od modela 612 Scaglietti. Mada je uvek teško učiniti ovakve prepravljene automobile atraktivnim, čini se da je Holanđanima to pošlo za rukom.

Vandenbrink Design nije dao detalje u vezi sa performansama, ali verujemo da su nešto lošije nego kod izvornog modela, pre svega zbog veće mase koja je dobijena obradom karoserije. Originalni Ferrari 612 Scaglietti koristi 5,8-litarski V12 atmosferski motor koji razvija 540 ks, što mu omogućava impozantne perfomanse. Sprint do „stotke“ obavlja se za 4,3 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 320 km/h!

Holanđani ističu da će napraviti ograničenu seriju ovakvih automobila, a svaki model biće potpuno unikatan, jer će ga kupac i sam delimično dizajnirati, te je personalizacija na najvišem nivou. Osim toga, kupac će moći da bira materijale koje želi da budu ugrađeni unutar kabine.

Naravno, sve to košta. Vandenbrink Design nije saopštio kolika je cena jednog automobila, ali za početak treba kupiti donor model, odnosno Ferrari 612 Scaglietti koji će biti prerađen u shooting brake. Cena ovog vozila varira od samog stanja u kojem se nalazi kao i opreme, a može se pronaći u rasponu od 45.000 pa sve do 160.000 evra.

Dakle, ko bude poželeo da postane vlasnik ovakvog jednog automobila, moraće da zavuče ruku duboko u džep.

AutoRepublika 

(440)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

@Ерцеговац,
Види, караван.