1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche otkriva nepoznate pojedinosti o novoj električnoj platformi
Porsche otkriva nepoznate pojedinosti o novoj električnoj platformi
1

Porsche otkriva nepoznate pojedinosti o novoj električnoj platformi

213
1
Podelite sa prijateljima:

U eri Herberta Disa na čelu Volkswagen grupe, Porsche je branio upotrebu svoje napredne platforme premijum električnih automobila, nateravši bivšeg predsednika nemačkog giganta da popusti u svojoj nameri da kompanija napusti PPE da koristi novu platformu SSP koja će konačno ugledati svetlost dana bliže narednoj deceniji.

Sinergija ja ključna za uštedu troškova u poslovnim grupama sa različitim brendovima, tako da je gotovo sigurno da Dis nije baš znao za prednosti PPE. Neke kvalitete Porsche je odlučio da otkrije, pošto se do sada malo znalo da se radi o modularnoj arhitekturi i da ima električnu mrežu od 800V.

Audi, Bentley i Porsche će koristiti ovu platformu, a novi Q6 e-tron i Macan će biti prva dva modela koji će debitovati sa ovom sofisticiranom osnovom. Firma je razmišljala o razvoju s veoma inteligentne tačke gledišta kako bi razvila ovu validnu platformu za različite opcije karoserije i pogona, što je prvi ključni kvalitet za Audi koji će moći da napusti platformu MEB koju koristi u svojim kompaktnim „električarima“.

Glavni ključ je prilagodljivost kroz rastojanja između modularnih centara, što omogućava projektovanje modela sa različitim rastojanjima između osovina, takođe varirajući širinu osovina i rastojanje od tla, na način da dodatni moduli baterija mogu uvek da se smeste u podvozju vozila, tako da se može birati šta će da se projektuje. Ovo je jedna od velikih prednosti u poređenju sa MEB-om, koja podiže zadnja sedišta u manjim modelima sa baterijama većeg kapaciteta jer nema prostora između osovina za smeštaj više modula.

Modularni sistem PPE omogućava osmišljavanje modela, uglavnom sa pogonom na zadnje točkove i pogonom na sva četiri točka, ali može da se implementira i pogon na prednje točkove. U prva dva, maksimalna snaga će biti do 450 kW (611 KS) i više od 1000 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Cifre koje se čine niskim za dva nemačka i britanski brend, ali će nastaviti da se razvijaju kako bi se prilagodile vremenu.

Pre naredne decenije, sva električna vozila će integrisati elektromotor, menjač, inverter i sistem za hlađenje u jedan paket, što će povećati performanse i efikasnost.

AutoRepublika

(213)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Porse mora da brani svoju ekskluzivnost! Inace bi se dogodilo isto sto i u Stelantisu: „Porseova platforma primenjen je za gradnju VW Kadi!“