1. Home
  2. Vesti
  3. Za tri dana je zakazan debi Volkswagenovog koncepta zvanog ID.Aero
Za tri dana je zakazan debi Volkswagenovog koncepta zvanog ID.Aero
0

Za tri dana je zakazan debi Volkswagenovog koncepta zvanog ID.Aero

123
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen je u sredu predstavio mamac sliku koncepta električne limuzine pod nazivom ID.Aero. Predviđen za javni debi 27. juna, predstavlja pregled budućeg serijskog modela koji će se prodavati u Kini, Evropi i Severnoj Americi.

U saopštenju za štampu koje je propraćeno tizerom, VW je rekao da će ID.Aero preneti stilske naznake iz prethodnih modela porodice ID kao što su ID.4 i ID.Buzz. Koncept će takođe deliti Volkswagenovu modularnu električnu platformu MEB sa tim modelima, ali će, sa dužinom od 5 metara, biti najduži od svih automobila zasnovanih na platformi MEB do sada. U stvari, samo je malo kraći od Volkswagena Atlasa.

Očekuje se da će serijska verzija modela ID.Aero krenuti u prodaju u Kini u drugoj polovini 2023. godine, a zatim u Severnoj Americi i Evropi. VW nije precizirao vreme, ali je rekao da će verzija sa evropskim i severnoameričkim specifikacijama biti otkrivena 2023. godine i da će nešto nakon toga početi proizvodnja u Emdenu, u Nemačkoj.

VW je ranije objavljivao tizere jednog većeg električnog automobila baziranog na platformi MEB. ID Vizzion je bio koncept velike limuzine koji je debitovao na sajmu automobila u Ženevi 2018. godine, a nakon njega je sledio koncept karavana ID Space Vizzion na Sajmu automobila u Los Anđelesu sledeće godine.

ID.Aero je treći električni automobil marke VW koji je potvrđen za američku diviziju Volkswagena pri čemu je led probijen sa ID.4 krosoverom, koji proizvođač automobila takođe planira da proizvede u svojoj fabrici u Čatanugi u Tenesiju. Planira da poveća obim proizvodnje u kasnijem delu ove godine.

Planira se da pristigne i ID.Buzz, koji je svojevrsni omaž Volkswagenu Typeu 2, tačnije modelima T1 i T2, ali ne pre 2024. godine. S obzirom na to da VW ne planira da pokaže tehničke specifikacije za najavljen i „tizirani“ model po imenu ID.Aero, za tržište SAD do negde sledeće godine, moguće je da limuzina neće stići preko bare, sve dok ne dođe pominjani kombi nazvan ID.Buzz, ostavljajući tako ID.4 kao jedini potpuno električni model u salonima marke VW na neko vreme.

AutoRepublika

(123)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments