1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat 500 ide u penziju naredne godine
Fiat 500 ide u penziju naredne godine
4

Fiat 500 ide u penziju naredne godine

354
4
Podelite sa prijateljima:

Fiat 500 je lansiran na tržište pre petnaest godina, tačnije 2007. godine. Od tada, gradski lajfstajl model iz A segmenta je prolazio s vremena na vreme kroz mala ažuriranja, ništa značajno a dovoljno da se održi tokom vremena. Čak je i novi 500 Electric, predstavljen pre samo dve godine, dizajnom evolucija s tim što je sportskiji i moderniji.

Italijanski brend uložio napor u elektrifikaciju svoje ponude, kako sa verzijama MHEV, tako i sa akcentom na električnu energiju, pripremajući nove modele koji će polako pristizati od naredne godine. Polako se širi informacija da u ovoj strategiji mesta nema za klasični model 500, i da će od naredne godine na tržištu ostati samo 500 Electric.

Nije iznenađujuće što blago hibridizovani 500 odlazi sa tržišta. Olivije Fransoa je to već najavio kada je predstavljena električna verzija modela 500.

Jedan od razloga zašto Fiat posle toliko vremena i odlične prodaje penzioniše benzinski 500 je taj što je „električar“ bio jedan od najprodavanijih modela u Španiji tokom oktobra meseca, u prvih jedanaest meseci 2022. zauzima prvo mesto u prodajnom rangu u Italiji sa šest hiljada jedinica, a za dve godine prodaje osvojio je više od 100.000 kupaca u Evropi.

Fiatova vladavina u tržišnom segmentu u kojem je oduvek bio pravi specijalista je osigurana prisustvom modela 500 Electric, stoga je ovo savršeni trenutak za rastanak sa klasičnim modelom 500.

AutoRepublika

(354)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Nisu normalni ako „ugase“ Fiat 500 sa 1,0 MHEV …

DUDE

Ma da, buducnost osigurana uz triput visu cenu.

BB

Tako je… Punto se prodaje, ukini ga, Panda i 500 se dobro prodaju, ukini ih, Y se dobro prodaje, pravi mu skupu zamjenu…

Oni ne kontaju da de ti autićo dobro prodaju ne zato što nema boljih, već što nema jeftinijih…

Matija

Elektricni 500 osvojio je 100.000 kupaca za dve godine. A gorivni?