1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep potvrdio, stiže električni Wrangler!
Jeep potvrdio, stiže električni Wrangler!
1

Jeep potvrdio, stiže električni Wrangler!

140
1
Podelite sa prijateljima:

Wrangler će imati tu čast da postane prvi električni Jeepov model. 

Američka marka je u najavi manifestacije Easter Jeep Safari suptilno prikazala fotografije Wranglera koji koristi isključivo električnu energiju za pogon, ali smo za sada ostali uskraćeni za sve važnije podatke. Easter Jeep Safari se održava svake godine, i tokom događaja legendardni off road brend predstavlja razne asesoare za vozila, ali i najavljuje novitete kroz konceptualna, a nekad i serijska izdanja.

Ovo ipak nije prvi baterijski Wrangler, jer čuveni terenac već ima plug-in hibridno izdanje, kao i još nekolicina Jeepovih modela. Dakle, Jenkiji su krenuli putem elektrifikacije, i to vrlo snažno! Malo je onih koji su očekivali da Wrangler bude prvi potpuno električni automobil ovog proizvođača, ali očito je da su u Jeepu želeli da krenu od svoje ikone koja je prepoznatljiva na globalnom nivou.

Ostaje misterija tehnologije koju će koristiti novi električni Wrangler. Čini se da je prerano da bi se „ispod kože“ našle komponente iz nekadašnje PSA grupacije koja definitivno poseduje sve što je neophodno za stvaranje jednog ovakvog vozila. Nejasno je i da li će se upotrebljavati nešto od FCA, jer italo-američka alijansa do sada nije plasirala EV ovakvih dimenzija. Moguće je i da će ovo biti samo konceptualni model koji će najaviti serijsko izdanje.

Bilo kako bilo, ostaje nam da sačekamo nekoliko sedmica do početka marta kada će Jeep saopštiti više informacija o svom budućem električnom Wrangleru.

AutoRepublika 

(140)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

A kao kruna svega biće komponente proizvedene u Novom Sadu 🙂

Mada zaprave nije nemoguće da se to desi 😉