1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen veruje da će nova emisiona regulativa dovesti do rasta cena novih automobila
Volkswagen veruje da će nova emisiona regulativa dovesti do rasta cena novih automobila
0

Volkswagen veruje da će nova emisiona regulativa dovesti do rasta cena novih automobila

162
0
Podelite sa prijateljima:

Lideri VW grupacije smatraju da će nova pravila povodom emisije štetnih gasova podići cenu novih automobila. 

Kako kažu predstavnici nemačkog giganta, emisiona regulativa primorala je proizvođače automobila da počnu sa korišćenjem novih (skupljih) materijala što će definitivno morati da se odrazi na samu cenu vozila. „Koristimo različite resurse kako bi se suočili sa ovim problemom, ali je jasno da će morati doći do poskupljenja novih modela“, rekao je šef prodaje VW-a, Kristijan Dalhajm. Dalhajm je potom izneo tvrdnju da će proporcionalno najveći porast cena biti zabeležen kod jeftinijih modela.

Očito je da će i ova godina biti veoma burna po svetsku automobilsku industriju. Pored novih normi povodom emisije štetnih gasova tu su i napuštanje Velike Britanije EU, potom mogućnost uvođenja dodatnih carina za uvoz evropskih automobila u SAD, a povod za glavobolju automobilske industrije mogla bi biti i Kina koja je protekle godine prvi put u poslednje dve decenije zabeležila pad prodaje novih automobila.

Osim toga, veliki izazov za celu industriju, a pogotovo za Volkswagen grupaciju jeste elektrifikacija. Nije tajna da VW ulaže najviše u električne automobile od evropskih proizvođača, kao i da imaju ambiciozne planove za plasman e-vozila. Ipak, povratak uloženih sredstava u električne modele je mnogo daleko, s obzirom na činjenicu da uprkos silnom političkom pritisku ovakav tip vozila i dalje ne prelazi više od 2-3% učešća u ukupnom broju prodatih automobila u Evropi.

Očigledno je da će na kraju sve nedaće automobilske industrije ipak platiti potrošači.

AutoRepublika 

(162)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments