1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Model 3 će biti ažuriran naredne godine
Tesla Model 3 će biti ažuriran naredne godine
0

Tesla Model 3 će biti ažuriran naredne godine

85
0
Podelite sa prijateljima:

Došlo je vreme da se najprodavaniji električni automobil u Evropi podvrgne velikom remontu. Tesla Model 3 se pojavio 2017. godine i od tada su najrelevantnije promene koje je dobio usmerene na strukturu asortimana sa pristupačnijim verzijama ili, naprotiv, konfiguracijama sa plusom ekskluzivnosti i superiornih performansi.

Prateći korake svog starijeg brata, Tesle Modela S, uskoro će biti predstavljeno veliko ažuriranje Modela 3. Redizajn će imati akcenat na spoljašnji dizajn, opremu i, posebno, na tehnološki nivo. Nadogradnja Modela 3 postala je nezaobilazan zadatak za Teslu. Posebno sa dolaskom na tržište novih modela kao što su Polestar 2, Kia EV6 i Cupra Born.

Tesla je pokrenuo svu mašineriju sa ciljem da sprovede proces razvoja, koji je, prema novim informacijama koje su ugledale svetlost dana, u toku. Projekat je interno poznat kao „Highland“ i očekuje se da će slediti liniju koju je postavio gore pomenuti Model S. Izvori koje citira izveštaj koji kruži onlajn potvrđuju da je reč o sveobuhvatnom ažuriranju.

„Facelift“ će omogućiti modelu 3 da se suoči sa konkurencijom u narednim godinama doneće sa sobom spoljašnje i unutrašnje renoviranje, kao i moguća ažuriranja električnog pogonskog sistema.

Još jedan od glavnih ključeva projekta je ni više ni manje nego smanjenje troškova. Za Teslu je prioritet nastavak smanjenja troškova proizvodnje Modela 3. Nova strategija sa ovim važnim modelom podrazumeva smanjenje broja komponenti kao i proizvodnju većih odlivaka. Nešto što se već primenjuje na Modelu Y, SUV-u blizancu Modela 3.

Jedna od najizrazitijih karakteristika koje su omogućile Modelu 3 da postane svetski poznat je gigantski ekran osetljiv na dodir koji igra ulogu „nervnog centra“ kabine i virtuelno odsustvo fizičkih kontrola. Ažuriranje koje je na dnevnom redu dodatno će smanjiti konvencionalne kontrole jer se sada svi klade na digitalizaciju. Osim toga, kao da to nije dovoljno, otvorena su vrata da se među opremom nađe i novi volan u obliku jarma. Nešto što smo već videli kod Modela S i kod drugih električnih konkurenata.

Proizvodnja novog Modela 3 će početi u Kini u trećem kvartalu naredne godine. Ovo otkriva Teslinu nameru da se da prioritet kineskom tržištu. Kasnije će se proizvoditi u SAD, iako trenutno nema datuma u ​​vezi s tim.

AutoRepublika

(85)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments