1. Home
  2. Vesti
  3. Otkriveno koje motore će imati Renault 4
Otkriveno koje motore će imati Renault 4
2

Otkriveno koje motore će imati Renault 4

281
2
Podelite sa prijateljima:

Renault je pokrenuo ambicioznu električnu ofanzivu. Posvećenost „održivoj“ mobilnosti će omogućiti povratak u život nekih od najpoznatijih modela francuskog brenda. Stoga će se i Renault 4 vratiti na tržište. Međutim, u svom povratku u prodajne salone, model koji je deo Renaultove istorije doživeće potpunu transformaciju.

Prošlog oktobra, u okviru Salona automobila u Parizu 2022, javnosti je predstavljen novi Renault 4EVER Trophy, konceptualni model koji postavlja temelje za novi Renault 4 E-Tech. Odavno se zna da će Renault 4 postati električni SUV. Zadržaće određene veze i tačke spoja sa klasičnim 4L.

Podržan platformom CMF-EV, imaće veoma blisku tehničku vezu sa dugo očekivanim električnim Renaultom 5. Budući asortiman R4 E-Tech će se sastojati od različitih motora. Pokreće ga novi elektromotor „e-PT 100“, proizveden na francuskoj teritoriji, tačnije u Kleonu, i koji će biti dostupan u dva nivoa snage: 92 kW (125 KS) i 110 kW (150 KS).

„Srce“ vozila biće litijum-jonska baterija čiji će proces sklapanja Envision obaviti u nekadašnjem pogonu grupe Renault u Dueju (Francuska). Biće dostupne dve veličine baterija. Osnovni 42 kWh i veći koji će dostići 52 kWh. Baterija većeg kapaciteta će omogućiti da se deklariše domet od oko 420 kilometara.

Takođe će imati tehnologiju V2G (Vehicle-to-Grid), koja će omogućiti da se deo energije uskladištene u bateriji ubaci u električnu mrežu i na taj način podržava električni sistem kuće.

Lansiranje novog električnog Renaulta 4 održaće se najranije u proleće 2025. godine. Proces serijske proizvodnje odvijaće se u Renaultovim pogonima u Maubeugeu (Francuska). Aktuelne informacije govore da će početna cena na francuskom tržištu biti oko 30.000 evra. Biće pozicioniran na sličnom nivou kao i hibridne varijante (HEV i PHEV) Renaulta Captura.

AutoRepublika

(281)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ništa SUS ?
Ajd zdravo …

YugoFlorida

Mogu koliko hoće da igraju na kartu emocija i nostalgije za starim modelom, ali ovakav mobilni telefon na točkovima upakovan u paket modernog Renoa 4 jednostavno gubi svoju draž s električnim pogonom. Da je neki benzinac, pa još turbo, već bi priča bila drugačija.