1. Home
  2. Vesti
  3. VW Golf GTI Mk8 stiže u Ameriku tek 2022. godine
VW Golf GTI Mk8 stiže u Ameriku tek 2022. godine
0

VW Golf GTI Mk8 stiže u Ameriku tek 2022. godine

159
0
Podelite sa prijateljima:

Iako je Volkswagen Golf apsolutni „bestseller“ (prodajni hit) u Evropi, u poslednjih 17 godina (poslednji automobil koji ga je nadmašio po prodaji je Peugeot 207 još 2003. godine), u Americi nikada nije zabeležio sličan uspeh.

Prošle godine je prodato tek 37.393 primerka, a većinski deo prodaje je činio sportski GTI varijetet s 11.672 isporuke. Pratio ga je karavan (10.991), pa električni Golf (4.863) i standardni heč (5.644). Tek na kraju se pojavio performantni R s 4.223 registracije. Iz tog razloga, niko nije bio iznenađen što će nemački gigant limitirati ponudu „preko bare“, samo na GTI i R u narednoj generaciji, a kako stvari stoje to će se desiti kasnije nego što je originalno bilo planirano.

Još u oktobru prošle godine, Volkswagen je debitovao s novim Golfom GTI Mk8, ali kako prenosi američki magazin Road & Track on će u Ameriku stići tek 2022. godine. Pomenuti magazin navodi da je stigao do ove informacije preko menadžera za razvoj noviteta u Americi Megan Kloset, koja je investitorima nedavno rekla da će fabrika u Meksiku, gde se sadašnji GTI proizvodi, ostati otvorena i naredne godine.

Nepoznato je zašto se Volkswagen odlučio na ovaj potez, ali epidemija virusa korone je verovatno ključni razlog. Golf GTI Mk8 će se proizvoditi u Nemačkoj pa se pretpostavlja da bi uvoz iz Meksika biti daleko praktičniji i naravno jeftiniji. Takva vest verovatno neće teško pasti „Jenkijima“ gde GTI uživa u velikom ugledu i redovno je najprodavaniji u „hot heč“ kategoriji.

AutoRepublika

(159)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments