1. Home
  2. Vesti
  3. Da li će Audi Q7 preživeti elektrifikaciju?
Da li će Audi Q7 preživeti elektrifikaciju?
0

Da li će Audi Q7 preživeti elektrifikaciju?

142
0
Podelite sa prijateljima:

Audi Q8 e-tron i Q8 Sportback e-tron su već predstavljeni i pušteni u prodaju širom Evrope. Marka sa četiri prstena primenila je niz poboljšanja na dva električna SUV-a, koji se odlično prodaju uprkos njihovoj visokoj ceni. Ali njegova prava privlačnost se ističe novom baterijom koja je velikodušno povećala svoj domet na blizu 600 kilometara sa jednim punjenjem.

A za one koji nisu zadovoljni, uključen je i novi, snažniji ugrađeni punjač, koji može da podrži brzinu punjenja do 150 kW, što smanjuje vreme punjenja baterije koja ima bruto kapacitet do 114 kWh. Ovo bi trebalo da mu omogući da se takmiči sa Mercedesom EQS, možda jedinim pravim rivalom koji je svojim dolaskom zbrisao stari EQC sa mape.

Audi ima male probleme s imenovanjem novih modela, nedavno je predstavio i Q6 e-tron, ali nemačka firma je ostala bez mogućnosti kada je odlučila da razvije nekoliko modela za ovo ime. Električni modeli „gospodara prstenova“ zauzimaju, za sada, nazive sa parnim brojevima. Zbog toga su i uzeli ime „sportskog“ SUV-a Q8.

Njegove dimenzije su takođe bile ključne za određivanje njegove pozicije, zajedno sa njegovim specifikacijama i nivoom opremljenosti. Novo ime Q8 e-tron ima dvostruki simbol, jer ne samo da označava da su dva modela na vrhu ponude, već i otvara put dolasku zamene za Q8, koji će biti potpuno električni. Međutim, ovaj važan strateški potez izbacuje i još jednu nepoznatu, i ništa manje važnu: budućnost modela Q7.

Da li je e-tron kvalifikovan kao alternativa sa „nultom“ emisijom za Q7, a Sportback e-tron kao ekvivalent Q8, šta će se dogoditi sa drugom generacijom Q7 je misterija. Praznina će na neki način biti popunjena, a rešenje misterije nije daleko, pošto su prošle tri godine otkako je model dobio odgovarajuće ažuriranje na polovini svog veka. Njegova zamena će biti na tržištu najkasnije 2024. godine, što ostavlja otvorena vrata za zamenu još jednom generacijom sa SUS motorom i PHEV-om.

AutoRepublika

(142)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments