1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Volkswagen Polo GTI R5 uskoro spreman za reli staze
Novi Volkswagen Polo GTI R5 uskoro spreman za reli staze
0

Novi Volkswagen Polo GTI R5 uskoro spreman za reli staze

260
0
Podelite sa prijateljima:

Javna premijera će se odigrati za par meseci.

Volkswagen Polo je dugo bio vladajuća sila u WRC-u. Od 2011. nemački pulen je zabeležio preko 40 pobeda, 38 podijuma i 12 titula. Vreme je došlo za naslednika, a VW je u skladu s tim izdao „tizer“ skeč, verovatno prvi u nizu.

Nazvan Polo GTI R5, novi hedžbek će svoj debi na reli stazama imati u drugoj polovini 2018. Sa 273 ks iz turbo četvorocilindraša, i petostepenom sekvencijalnom transmisijom, biće spreman za šljunak, blato, pesak i ostale reli vratolomije.

Volkswagen tek treba da potvrdi fabrički tim za 2018., ali novi Polo GTI R5 će svakako biti dostupan po prvi put i za privatne timove.

Novi Polo WRC projekat je rezultat razvoja započetog početkom 2017. Tehnički direktor VW Motorsporta, Fransoa-Zavijer Demason i viši projektni inženjer, Džerard-Jan de Jong su zaslužni za projekat, i reč je o istim ljudima kojima može da se zahvali za prethodne uspehe Polo reli modela.

(260)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments