1. Home
  2. Vesti
  3. Kilijan Mbape obožava… Volkswagen
Kilijan Mbape obožava… Volkswagen
2

Kilijan Mbape obožava… Volkswagen

899
2
Podelite sa prijateljima:

Svi sigurno znamo ko je Kilijan Mbape. Slavni francuski fudbaler je trenutno drugi najvredniji fudbaler na svetu pošto je Pariz Sen Žermen za njega platio čak 180 miliona evra pre četiri godine dok je još bio igrač Monaka. Njegova godišnja plata od kluba i sponzora se procenjuje na oko 90 miliona evra, pa samim tim se može očekivati da živi na veoma visokoj nozi, zar ne?

Sportisti su ipak poznati po rasipanju i trošenja novca na sve što je skupo, s ciljem da pokažu debljinu svog novčanika (čitaj: Kristijano Ronaldo), ali Mbape je donekle izuzetak takvog nepisanog pravila. Zapravo, daleko od toga da slavni Francuz nema u svojoj kolekciji neke baš skupocene četvorotočkaše, ali većina ostalih modela su oni dostupni i „običnim smrtnicima“. Pa krenimo redom…


Vrhunac njegove kolekcije čini Ferrari 488 Pista i njegova vrednost se procenjuje na oko 550 hiljada dolara. Italijanski superautomobil razvija čak 710 konjskih snaga i potrebno mu je samo 2,8 sekundi da ubrza iz mirovanja do 100 km/h. Maksimalna brzina iznosi 338 km/h, a Ferrari je ranije rekao da će ograničiti proizvodnju na samo 3.500 jedinica. Neki izvori kažu da poseduje još jedan Ferrari i to model SF90 Stradale, ali ova vest nikada nije potvrđena i reč je samo o spekulacijama.

Zatim dolazimo do vozila u kojima je Mbape viđan svakodnevno i većinu njih zapravo čine Volkswageni. Ova vest i nije toliko iznenađenje kada znamo da je nemački proizvođač vozila sponzor francuske reprezentacije već desetak godina.

Čini se da ga kamere uhvate većinu vremena za volanom krosovera Tiguana, a takođe ga možemo videti i u Touaregu, Multivanu i novom električnom krosoveru nazvanom ID.5. Francuz voli da koristi Mercedesovu V Klasu kao kombi vozilo za vožnju na duže relacije, mada ne upravlja, ne nalazi se za volanom, već komotno uživa na zadnjim sedištima.

Volkswagen u svojoj ponudi ima još nekoliko zanimljivih modela, pa se pitamo zašto Mbape nije izabrao atraktivni Arteon ili neki sličniji skuplji automobil konstruisan od strane nemačkog giganta. Postoje priče da je nedavno kupio i novi Range Rover za porodični prevoz, a iako je nekoliko puta uslikan s Bugattijem, ova firma je potvrdila da za sada nije isporučila nijedan primerak francuskom asu.

Sve bi se moglo promeniti u bliskoj budućnosti. Naime, Mbape je već neko vreme nezadovoljan u Parizu i to verujemo zbog nemogućnosti tima da osvoji Ligu šampiona, pa je njegov transfer u veliki Real Madrid samo pitanje dana.

A tamo će ga verovatno dočekati BMW koji je glavni snadbevač vozilima kraljevskog tima s Pirineja…

AutoRepublika

(899)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Milan Grozdanović

„Svi sigurno znamo ko je Kilijan Mbape.“

Ne znamo 🤣🤣🤣

BB

Što bi rekli Dalmatinci: Nabijač kožne mišine…
😜😂🤣⚽