1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Scenic se vraća kao električni SUV (GALERIJA)
Renault Scenic se vraća kao električni SUV (GALERIJA)
7

Renault Scenic se vraća kao električni SUV (GALERIJA)

456
7
Podelite sa prijateljima:

Iako je MPV model koji je nosio oznaku Scenic i zvanično predviđen za penziju, ovaj naziv ostaje u upotrebi. 

Renault je predstavio koncept Scenic, električni SUV sa nesvakidašnjom tehnologijom. Za sada je sve to samo uvod u priču o serijskom vozilu koje bi trebalo da stigne 2024. godine.

Pa, kako je ovaj konceptualni Scenic poseban? Pre svega zbog činjenice da koristi tehnologiju iz BEV segmenta uparenu sa vodonikom! Dakle, ovde je preuzet pogonski sklop iz električnog Meganea, što u prevodu znači jedan elektromotor i bateriju od 40 kWh. No, ostavljen je prostor i za gorivne ćelije, koje u ovom slučaju deluju kao generator električne energije za veći domet vozila.

Inače, ovaj koncept postavljen je na CMF-EV platformi, kao i električni Megane. Takvu arhitekturu upotrebljavaće i serijska varijanta koja se očekuje kroz dve godine. Iako je Renault predstavio jedinstven spoj tehnologije, na kraju nismo čuli koliki je rejon kretanja ovakvog Scenica…

Ovde je reč o daleko krupnijem automobilu od Meganea E-Tech. Scenic je dug 4.490, širok 1.900 i visok 1.560 mm. Uz to poseduje i međuosovinsko rastojanje od respektabilnih 2.835 mm. Prema podacima francuske marke, masa vozila iznosi 1.700 kilograma, što je skroman rezultat kada se uzme u obzir dodatak gorivnih ćelija.

Kada je reč o dizajnu, vidi se nastavak teme koju je Renault počeo nedavno da forsira. U pitaju je poprilično agresivan stil, i pitanje je koliko će toga biti preneto na finalni četvorotočkaš. Dizajn je posebno radikalan u enterijeru od futurističkog upravljača, preko sedišta, pa sve do ekrana ispred vozača…

U Renaultu navode da su reciklirani materijali učestvovali u stvaranju kabine u visini od 70%, dok je 95% od ukupno upotrebljenih materijala moguće potpuno reciklirati.

AutoRepublika 

(456)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Naravno, hajde da marketinški eksploatišemo staro ime. Ime modela koji je nekada bio salavn. A svoj SUS život završio neslavno. Tragično. I to ne zbog SUS motora.

DUDE

OK. Automobile ce pogoniti elektromotor, ostaje jos samo da vidimo odakle ce ta struja dolaziti.

igi

Iz štekera, kao što gorivo dolazi iz pištolja na pumpi 😉

BB

Mlijeko iz tetrapaka 😉

Rikošet

Nek se slobodno vrati odakle se vratio 🙂

BB

A da nije dizajner Hyundai Tucson-a ovdje umješao svoje prste?

s mile

mali SUV, srednji SUV, veliki SUV, MPV SUV, karavanski SUV, Limuzinski SUV, sportski SUV

biraj brate šta ti je volja, samo da je SUV

što bi rekao Dragan Jovanović, u Profesionalcu

nije Sloba kriv, mi smo krivi, mi smo Go@na

Izmenjeno 1 godina pre od strane s mile