1. Home
  2. Vesti
  3. Lotus želi da proizvodi 100.000 automobila na godišnjem nivou
Lotus želi da proizvodi 100.000 automobila na godišnjem nivou
1

Lotus želi da proizvodi 100.000 automobila na godišnjem nivou

174
1
Podelite sa prijateljima:

Nema šta, ambiciozni ciljevi Britanaca, ili bolje reći – Kineza?! 

Preporod Lotusa počeo je sa prelaskom tog brenda pod okrilje Geelyja, giganta iz Kine koji je finansijskim injekcijama ojačao britansku marku i dao joj nove perspektivu. Lotus je nedavno predstavio Eletre, električni SUV sa kojim i zvanično počinje nova era tog proizvođača.

Sada sa Ostrva stižu nove informacije – meta Lotusa je 100.000 proizvedenih automobila na godišnjem planu i to najkasnije do 2028-e! Dakle, kroz šest godina trebalo da dostignu ovu monumentalnu brojku, pogotovo ako se sagleda aktuelno stanje proizvodnih kapaciteta ove marke. Tako je Lotus prošle godine stvorio celih 1.710 vozila!

Da stvarimo postavimo u još jasniju perspektivu. Lotusu je bilo potrebno 70 godina od osnivanja 1948. da stigne do cifre od 100.000 stvorenih automobila. Sada žele da toliko proizvode u jednoj kalendarskoj godini.

Lotus Eletre ulazi na tržište iduće godine, a onda će britanska marka plasirati niz novih modela… Stići će vrlo brzo sedan/fastback, koji je predviđen kao rival za Porscheovu Panameru, zatim još jedan SUV 2025. godine i sportski automobil 2026. godine.

U Lotusu su uvereni da će Eletre biti pravi prodajni hit. Ovde je reč o potpuno električnom vozilu, a predstavnici britanske marke više puta su objašnjavali da je u pitanju EV pandan Porscheovom Cayenneu. Ipak, Eletre neće mnogo značiti za englesku automobilsku industriju… Ovaj SUV proizvodiće sa Lotusovom značkom isključivo u Kini!

AutoRepublika 

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Kineza. Obim proizvodnje od 100.000 sportskih vozila godisnje je absolutna iluzija! Najbolje prodavani sportski auto je Sevrolet Korvet ali ni on u najboljim godinama ne stize do pola ove kolicine. Jedina teoretska mogucnost da se obim proizvodnje priblizi navedenoj kolicini bila bi da Lotus razvije siroku familiju sportskih automobila raznih velicina i performansi, od kojih bi svaki model mogao da se proda u kolicini od 10 do 20 hiljada primeraka.