1. Home
  2. Vesti
  3. Opel Insignia prelazi u EV segment
Opel Insignia prelazi u EV segment
3

Opel Insignia prelazi u EV segment

492
3
Podelite sa prijateljima:

Naredna Insignia biće električni model. 

Opel nastavlja sa ubrzanim tempom elektrifikacije. Ova nemačka marka nakon 2026. godine neće predstavljati nove SUS model za evropsko tržište i od tog trenutka plasiraće isključivo električna vozila. Tako će od 2028. godine evropski kupci moći da kupe samo EV četvorotočkaše sa značkom Opela.

Brend iz Riselshajma potvrdio je da će iduća Insignia biti smeštena u EV klasu. Kada ćemo taj model videti ostaje misterija, no ako sagledamo da je životni ciklus modela germanskog brenda sedam godina, onda bi sukcesor trebalo da se pojavi na tržištu 2023. godine. Aktuelna Insignia je ujedno i poslednji Opelov model koji nosi General Motorsove gene, a poslednji put je restilizovana krajem 2019. godine.

Nemci su poprilično škrti kada je reč o informacijama o sledećoj generaciji ovog automobila iz D segmenta. Navodi se da će naredni naraštaj električnih vozila Opela moći da računa na autonomiju kretanja od 500 do 800 km (pretpostavljamo da bi Insignia kao perjanica trebalo da ima najveći domet), kao i da će biti u stanju da na brzim punjačima za jedan minut punjenja baterije obezbede 32 km dometa.

Opel je potvrdio i da će naredna generacija modela Crossland takođe promeniti pogonski sklop i postati električni četvorotočkaš. Osim toga, još jednom je istaknuto da će se legendarna Manta vratiti na scenu, takođe u EV formi, i da će biti reč o „vozilu koje budi emocije“.

AutoRepublika 

(492)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

comment image

Pomponije

Poslednji pravi Opel. Sve nakon trenutne Insignije biće neki neautentični proizvodi… Plakaćemo mi jednog dana za limuzinama i dizel motorima.

igi

Već plačemo, ali proizvođače baš briga.