1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen se pridružuje klubu stogodišnjaka
Citroen se pridružuje klubu stogodišnjaka
0

Citroen se pridružuje klubu stogodišnjaka

467
0
Podelite sa prijateljima:

Ove godine, francuski proizvođač automobila slavi veliki jubilej vredan svakog poštovanja. Naime, od početka proizvodnje automobila sa oznakama Citroena, proteklo je tačno 100 godina, odnosno to će se dogoditi na dan 4. jun, kada je predstaljen model prvenac: A-Type. Stoga je rukovodstvo marke, koja danas posluje u sastavu PSA grupe, objavilo detaljan program obeležavanja stogodišnjice.

Ipak, sama proslava se neće dogoditi na nekom jednokratno organizovanom događaju, već će cela godina biti obojena Citroenom. Priprema se serijal svečanih manifestacija koje uključuju postavke važnih modela marke kroz istoriju, specijalne programe na društvenim mrežama i u živim događajima, okupljanja vlasnika i kolekcionara Citroenovih vozila, publikaciju knjiga, suvenira…

Povrh svega, iz Citroena su obećali predstavljanje i dva konceptna vozila koja će svetlost dana ugledati na najvećim ovogodišnjim evropskim salonima automobila, u Ženevi i Parizu.

Možda se titula najinteresantnijeg, odnosno glavnog svečanog događaja, može dodeliti zakazanom okupljanju ljubitelja marke i kolekcionara vozila, koje je planirano da se održi između 19. i 21. jula na imanju zamka La Ferté Vidame, a koji se prostire na površini od 150 hektara, u Normandiji, gde se nalazi i test centar, odnosno staza iz 1938. godine. Organizator očekuje od sedam do deset hiljada vozila na skupu, kao i više od deset hiljada posetilaca.

U sklopu podgrevanja atmosfere za proslavu jubilarne godine za francusku marku, predlažemo vam da obavezno pročitate ovaj i ovaj članak, u nadi da ćete saznati neke detalje koje ranije niste imali prilike da upoznate.

AutoRepublika

(467)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments