1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo: Giulia i Stelvio će dobiti novu generaciju
Alfa Romeo: Giulia i Stelvio će dobiti novu generaciju
12

Alfa Romeo: Giulia i Stelvio će dobiti novu generaciju

562
12
Podelite sa prijateljima:

Italijanski dvojac iz D segmenta imaće nove iteracije, i to vrlo uskoro! 

Jedan od visokopozicioniranih rukovodilaca Alfe Rome, Danijel Tijago Gucafame, u razgovoru sa japanskim medijima potvrdio je da će Stelvio i Giulija uskoro dobiti nova izdanja. Upitan o tome da li će pomenuti duo uskoro dobiti baterijske varijante, ovaj menadžer je odgovorio: „Uskoro… Uskoro ćemo izbaciti novi Stelvio/Giuliju“.

Kolege iz Japana su ovo protumačile kao najavu naredne generacije. Kada bi to moglo da se odigra, i šta tačno znači uskoro ostaje misterija. Neki nagađaju da bi Alfa već početkom naredne godine mogla da predstavi ove novitete, ali je to sve u sferi tračarenja.

Još ranije je prvi čovek italijanske marke, Žan-Filip Imparato, potvrdio da će Giulia dobiti električnu verziju koja će stupiti na scenu 2024. godine. Sa tim u vidu, jasno je da će Alfini modeli morati da pređu na platforme Stellantisa, tačnije bivše PSA grupe, jer one omogućavaju EV varijante.

Već se govorilo o STLA Large arhitekturi koja može da podrži baterije kapaciteta između 101 i 118 kWh, što bi trebalo da omogući domet od 800 km.

No, Gucafame je odbio da saopšti bilo kakve detalje o budućim modelima, ali i o potencijalnim baterijskim verzijama za aktuelne automobile. „Elektrifikacija trenutne Giulije i Stelvija je nešto o čemu dugo razmišljamo. Još uvek nismo doneli definitivnu odluku, ali ćemo više o tome reći krajem tekuće godine“, kazao je Alfin rukovodilac.

AutoRepublika 

(562)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ34

Gulia 1.2 130ks, jedva čekam! 🙂 A kako će to naša dobra starina preživeti?

BB

Nemoj tako, imaju oni taj motor i u 155 ks izvedbi 😜😂

J4ZZ3R

Bolje ovaj manji, zbog ekološke savesti vlasnika 🙂

Iznogud Časni

alfisti su nesavjesna djubrad 😀 sto vise co2 to bolje! ionako nista ne mijenja na stanju..

Balkanboj

Jedan napred, drugi u gepeku, 4×4, 260ks.

J4ZZ3R

Što će ti to, kad oni tvoji čuče pored tunela, u sred šume sa radarima, ima ih u svakom šumarku, ko partizana 45.

Iznogud Časni

Musa? nikako :))))

DUDE

Uradice restyle prednjeg dela: zamenice svetla i ubaciti vise-segmenta kao kod novog Tonale-a.
Druga promena bice prosirena gama motora – jednostavno, Giulia i Stelvio moraju dobiti hibridni/PHEV pogon jer ih svi konkurenti imaju.

Lufe

Ocekujem Tonale elemente, pogotovo naprijed (koji iskreno izgledaju dosta modernije od trenutnih na Giuliji i Stelviju) i mozda krajem 2023 godine neke hybrid varijante, pa posle toga i potpuno elektricne verzije

BB

Kad se već pominju farovi, sjetim se 166-tice kako je samo dobro izgledala u face liftingu u odnosu na prvu varijantu, rekao bi čovjek drugi auto…

Iznogud Časni

E

Dezon

Giulia estate