1. Home
  2. Vesti
  3. Da li Fiat Strada stiže u Ameriku?
Da li Fiat Strada stiže u Ameriku?
0

Da li Fiat Strada stiže u Ameriku?

766
0
Podelite sa prijateljima:

Fiat se vratio u Ameriku 2011. godine posle dugogodišnjeg odsustva, ali je prošao kao bos po trnju. Iako je prve kompletne godine u kojoj se nudio, prodato solidnih 46.999 jedinica, od tada isporuka je u postepenom padu, pa su tako modeli 500 i 500L potpuno eliminisani iz ponude, a ostao je samo krosover 500X.

Prošle godine je prodaja iznosila samo 9.204 vozila, ali eksperti veruju da su Italijani konačno uspeli da pronađu recept za uspeh. To se odnosi na pikap kamionet Strada, koji je nedavno debitovao u Meksiku pod imenom Ram 700, a nagađa se da će tržište SAD biti naredno.


Kao što je poznato, Fiat i Ram su deo iste korporacije Fiat-Chrysler, pa nije retkost da vidimo neke italijanske modele pod Ramovom oznakom „preko bare“. Primera radi, model Ducato se prodaje pod imenom ProMaster, dok je Doblo poznat kao ProMaster City. Amerikanci naravno mnogo vole pikap kamionete i oko 30% svih prodatih vozila u SAD-u su upravo takve karoserijske konfiguracije. Strada, to jest Ram 700, je upravo debitovao u novoj generaciji za 2020. godinu, nakon što je prethodnih postojao, uz razna osveženja, čak 24 godine.

 

Ram je izjavio da će model 700 za tržište Meksika biti dostupan u verzijama sa dvoje i četvoro vrata, a sa izuzetkom oznake identičan je italijanskom rođaku. Ovaj maleni pikap može da ponese teret do 750 kilograma i da povuče prikolicu težine do 400 kilograma. To ga svakako ne čini veoma sposobnim kamionetom, ali je više nego dovoljno za obavljanje sitnijih poslova.

„Jenkijima“ će svakako biti poznati nivoi opreme kao što su SLT, Big Horn i Laramie, pošto ih Ram koristi i za svojoj američku prodajnu paletu, a i oprema je veoma slična. Recimo, Laramie pruža standardne LED farove, dok Big Horn može da se naruči sa 7,0-inčnim monitorom i povezivanjem s mobilnim telefonom preko Android Auto i Apple CarPlay opcija konektivnosti.

Mehanička ponuda startuje sa 1,4-litarskim atmosfercem s više od 84 konjske snage dok Laramie dobija nešto moćniji 1,3-litarski turbobenzinac s preko 98 „grla“. Jedini menjač u opciji je petostepeni manuelni koji prenosi snagu na prednje točkove.


Dok je američko tržište nekada bilo preplavljeno manjim kamionetima kao što je pikap 700, oni su u prethodne dve decenije izumrli i javnost se okrenula prema onim vozilima većih dimenzija. Međutim, Ford je najavio novi model Maverick koji će biti pozicioniran ispod Rangera, pa ako se pokaže uspehom, šanse su velike da će i rivali pratiti takav potez.

To nam govori da su prilike ipak realne da vidimo Ram 700 „preko bare“, iako nas Fiat-Chrysler uverava da trenutno takav plan ne postoji.

AutoRepublika

(766)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments