1. Home
  2. Vesti
  3. Beijing BJ212 dobija novu generaciju nakon 57 godina proizvodnje
Beijing BJ212 dobija novu generaciju nakon 57 godina proizvodnje
0

Beijing BJ212 dobija novu generaciju nakon 57 godina proizvodnje

255
0
Podelite sa prijateljima:

Kineski SUV Beijing BJ212 predstavlja azijski pandan ruskom modelu s oznakom UAZ-469. Razvijen je za potrebe vojske te države, i svaka sličnost sa UAZ-om je namerna, iako je Beijing startovao s masovnom proizvodnjom sedam godina ranije.

Vojne snage Narodne Republike Kine su odbile da pazare ove starije četvorotočkaše još 2008. godine, ali je fabrika BAW, koja posluje unutar koncerna BAIC, nastavlja da proizvodi model BJ212 kako bi udovoljila željama entuzijasta. Pre tri godine se pojavio i moderan turbo motor pod haubom, dok je prošle godine izvršena dubinska modernizacija, kada je uvedena nova šasija i produžena karoserija.

Beijing BJ212 uslikan u izlogu prošle godine

Međutim, doba u kom je sada već veteran bio aktuelan se približilo kraju pa će terenac Beijing BJ212 prestati da se sklapa tokom 2022. godine. A tada će BAIC predstaviti model naredne, druge generacije! Za sada je prikazan samo u formi tizera, i bez navođenja bilo kakvih tehničkih i drugih specifikacija, ali razvojni tim obećava da će novitet biti napucan savremenom tehnologijom koja će biti začinjena retro izgledom.

Uzgred, u gami koncerna BAIC već postoji sličan model koji je stilizovan po ugledu na Jeep Wrangler i koji nosi ime Beijing BJ40. Terenac gaji koncept karoserije na šasiji i pogonjen je savremenim pogonskim grupama. Zato i jeste očigledno da će budući terenac BJ212 biti, ako ne blizanac, a ono barem brat tog modela.

Ostaje žal što ovako nekom potezu ne pribegnu i sami Rusi sa svojim UAZ-om kom bi eventualno bila darovana nova tehnološka rešenja, a sam generalni direktor ruske kompanije je prošlog meseca izjavio kako „firma nije u stanju da osmisli novi proizvod“…

Zajedno s tizerima terenskog modela drugog narašataja BJ212-a, BAIC je objavio i crtež pikap kamiona modernog stila, najavljujući tako i njegov debi tokom naredne godine.

AutoRepublika

(255)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments