1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia ostala bez šefa dizajna
Dacia ostala bez šefa dizajna
2

Dacia ostala bez šefa dizajna

303
2
Podelite sa prijateljima:

Rumunska marka biće primorana da potraži novog čoveka koji će voditi dizajnersko odeljenje. 

Alehandro Mesonero-Romanos napustio je Daciju, i to nakon manje od godinu dana koliko je proveo u ovoj kompaniji. Njega je na mesto šefa dizajna Dacije u julu prethodne godine postavio tada novi izvršni direktor Renault grupe – Luka de Meo. Mesonero-Romanosa će privremeno zameniti Dejvid Durend.

Renault još nije potvrdio odlazak Mesonero-Romanosa, niti razloge za njegov razlaz sa kompanijom. Pre nego što se priključio Daciji ovaj dizajner radio je na stvaranju vozila u Renault grupi za zemlje u tranziciji i one koje su u razvoju, ili kako se to po naški kaže – za sirotinju.

Pre toga, Mesonero-Romanos je dugo godina radio u Seatu, gde je bio na poziciji prvog čovek dizajn odeljenja. Seat je pod njegovom palicom doživeo pravu transformacija na vizuelnom polju. Od neubedljivih modela do verovatno najprivlačnijih velikoserijskih automobila u čitavoj VW grupaciji. Alehandro Mesonero-Romanos nadgledao je stvaranje čitave nove game Seata, od Ibize i Leona, preko Arone, Atece do Taraccoa.

Poslednja kreacija Mesonero-Romanosa jeste konceptualni Dacia Bigster. Na predstavljanju ovog koncepta, Španac je kazao da je reč o „epitomu Dacijine filozofije“. Još uvek nema informacija o tome gde će ovaj talentovani dizajner nastaviti svoju karijeru.

AutoRepublika 

(303)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

sefa cega??? trazi se jos jedan sumar koji izvrsno barata sjekirom, sa iskustvom rada u industriji kovcega za mrtvace.

Zoca

Danas malo razgledah Logan i Sandero u salonu, u oci mi prvo upade marka stakala Fuyao na vratima.Vetrobran nisam ni gledao.Koliko je Kineskih komponenti na danasnjim vozilima moze se naslutiti….VW i Svabe mislim da prednjace….