1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Model 3 izdominirao u premijum D segmentu u Evropi
Tesla Model 3 izdominirao u premijum D segmentu u Evropi
0

Tesla Model 3 izdominirao u premijum D segmentu u Evropi

168
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka konkurencija mu nije prišla ni blizu.

Tesla Model 3 prikupio je tokom prošle godine čak 141.429 prodatih jedinica na Starom kontinentu (EU+EFTA+UK). To predstavlja ogroman rast prodaje od 64%, što je fantastičan rezultat, pogotovo u uslovima nestašice poluprovodnika i mikročipova.

Postavlja se pitanje kako li će tek eksplodirati prodaja Teslinog asa kada počne proizvodnja u Nemačkoj, što bi u teoriji trebalo da da zamajac uspehu na evropskom kontinentu.

Daleko iza Modela 3, na drugoj poziciji u premijum D segmentu našao se BMW Serije 3 sa 116.250 isporučenih vozila (-2%). No, ukoliko bi se ovom modelu dodao uspeh Serije 4 (30.219, +60%), onda bi se na taj način mogao oboriti rezultat Modela 3 za prvu poziciju.

Audi A4 i Mercedes C klase su daleko od lidera u klasi. A4 je došao do nešto manje od 55.000 kupaca, uz slabiji plasman u odnosu na 2020. godinu za 29%. Slično je i sa C klasom, koja je upisala 52.430 registracija (-35%).

Volvo S60/V60 uspeo je da nađe put do 46.651 potrošača. To je rezultat lošiji za 18% naspram 2020. godine. Najveći tragičar u celoj klasi u ovoj premijum niši jeste Alfa Romeo Giulia.

Gotovo neobjašnjiv podbačaj Giuilije na evropskom tlu gde je trebalo da ostvari daleko veći uspeh. Alfina limuzina je prodata u svega 6.402 primerka, što predstavlja pad od 14%.

AutoRepublika 

(168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments