1. Home
  2. Vesti
  3. Da li nam Ford sprema Mustang sa četvoro vrata?
Da li nam Ford sprema Mustang sa četvoro vrata?
0

Da li nam Ford sprema Mustang sa četvoro vrata?

533
0
Podelite sa prijateljima:

Sigurno se sećate one odluke Forda od pre nekoliko godina da u potpunosti eliminiše ponudu putničkih automobila i da se koncentriše isključivo na profitabilne terence, krosovere i pikap kamionete. Ostao je samo Mustang, ali je istovremeno najavljeno da je američki gigant spreman da krerira svoje podbrendove, ili u prevodu na neki jednostavniji jezik, da osmisli celu ponudu vozila koja su povezana.

Primera radi, tu je već popularna F Seriha u koju spadaju modeli F-150, SuperDuty (F-250, F-350 i F-450) i veći HeavyTrucks (od F-550 pa naviše). Popularni Bronco već pruža konfiguracije sa dvoje i četvoro vrata, dok čekamo i na njegovo izdanje kao pikap kamionet. Ko je sledeći na listi? Pa ako je verovati vestima na internetu niko drugi do Mustang.


Kao što je poznato, popularni sportista se već može naručiti u konfiguraciji kao kupe i kabriolet s dvoje vrata i električni krosover pod značkom Mach E. Ali, kako prenose kolege sa sajta „Ford Authority“, špijunski foto aparati su nedavno uhvatili inženjere ovog proizvođača kako testiraju konkurentski Dodge Charger SRT Hellcat, i na osnovu togu zaključili da ćemo uskoro videti i Mustang sa četvoro vrata.

Naravno, istina je retko kada crno-bela pa iako Charger ima četvoro vrata i dalje se smatra Mustangovom konkurencijom, zahvaljujući onome šta pruža ispod haube. Tu se može pronaći 6,2-litarski V8 motor koji uz pomoć kompresora razvija čak 707 konjskih snaga i omogućava maksimalnu brzinu od čak 320 km/h.

Ipak, ne možemo a da ne primetimo da je Charger izuzetno popularan među kupcima čak i u današnja vremena kada se čini da svi kupci žele samo krosovere. I tokom krizne 2020. godine, je isporučeno preko 77 hiljada jedinica, što je impresivna brojka za automobil koji je debitovao pre više od jedne decenije i zapravo vuče poreklo još iz devedesetih godina prošlog veka (njegovu platformu je originalno razvio Mercedes za tadašnju E Klasu W210).

Ni priče o Mustangu sa četvoro vrata nisu strane. O tome smo ranije pisali u jednom od izdanja zanimljivosti dana, a i tokom 2018. godine je bila aktuelna priča da će Ford spremiti novu limuzinu kao zamenu za zastareli model Taurus. Tada se pričalo da bi novitet trebalo da deli platformu i mehaniku sa Mustangom, ali da pruža sopstveni identitet. Naravno, cela priča je pala u vodu i automobilska ponuda je kompletno eliminisana.

Mustang sa četvoro vrata sigurno ne zvuči privlačno, ali ko je pre samo nekoliko godina mogao da pretpostavi da ćemo videti njegovu značku na električnom krosoveru? Gde ima dima sigurno ima i vatre, pa će nas sigurno obradovati još jedna limuzina u rangu sa legendom kakva je zasigurno model Dodge Charger Hellcat.

AutoRepublika

(533)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments