1. Home
  2. Testovi
  3. Peugeot 308 PHEV/225 GT-Pack eEAT8 – Prvo pa hibridno
Peugeot 308 PHEV/225 GT-Pack eEAT8 – Prvo pa hibridno
122

Peugeot 308 PHEV/225 GT-Pack eEAT8 – Prvo pa hibridno

3.56K
122
Podelite sa prijateljima:

Novi Peugeot 308 odustao je od snažnih benzinskih i dizel agregata, za uzvrat preuzeo je hibridnu tehnologiju od veće braće, snage i do 225 ks. Na prvo druženje dobili smo upravo ovu verziju, koju zbog cene sigurno nećete često sresti na našim putevima…  

U principu postoje dve škole automobilskog dizajna. S jedne strane su oprezni proizvođači, koji prilikom zamene modela ne žele sve započeti iz početka, i oni drugi, kao što je Peugeot! Dokazao je to s prošlom generacijom 308, upravo kao i s novom, s kojom odlazeći nema nikakvih dodirnih tačaka. Do te mere da na prvi pogled neupućeni uopšte ne mogu da prepoznaju da se radi o jednom Peugeotu, posebno jer je zamenjen dobro poznati znak uzdignutog lava.

„Lice“, kao i bokove i peta vrata, od sada krasi novi, sličan onome na nekadašnjem modelu 404 iz 1960. godine! Podsećanja radi, aktuelni je inaugurisan 2010. godine upravo na modelu 308, kada je s poklopca motora sišao na prednju masku. Novi je dakle na crnoj podlozi, veličine desetak santimetara, od lava je ostala samo glava s grivom!

Kao što rekosmo kod 308-ice treće generacije kompletno je izmenjen dizajn, pa i spoljašnje dimenzije, od prethodnog je duži za 10,5 cm (4,37 m), te se tako „uglavio“ između jednog VW Golfa (4,28 m) i Mercedesa A klase (4,42 m). A stil pitate? Bez imalo sumnje i dalje se radi o klasičnom hečbeku u C segmentu, no da bi se dobilo na agesivnosti, A stub pomeren je za 10 cm unazad, čime do izražaja dolazi hauba, duga kao dan bez hleba.

Prednja maska je isto tako ogromna, sa sada dobro poznatim „očnjacima“ i sićušnim LED farovima. Nije zaboravljen ni zadnji deo, lažna dvostruka izduvna grana se podrazumeva, kao i tri predivna svetla isto tako u LED tehnologiji, zakamuflirana u crnoj horizontalnoj lajsni.

Iako je lepota u oku posmatrača, dakle posve subjektivna stvar, mogu se opkladiti da će dizajn potpuno sigurno doprineti komercijalnom uspehu treće generacije. Uostalom 308 startuje sigurno i ubedeljivo, u Nemačkoj je već proglašen automobilom godine u klasi!

Na pragu premijuma

Nije bilo lako „ogrebati“ se za novi 308, još manje dobiti neku „normalnu“ verziju na test vožnju, kao što je recimo 1.2 PureTech/130 ili 1.5 BlueHDi/130! Ponudiše mi dakle najsnažniju i naravno najskuplju modifikaciju 1.6 PHEV e-EAT8 GT Pack od 225 ks, čija cena u Francuskoj dostiže nekih 45.000 evra! Nije baš dva puta više u poređenju s najjeftinijom varijantom 1.2 PureTech/110 (24.800 evra), ali je evidentno mnogo, na nivou jedog VW Golfa 1.4 PHEV/245 ks (46.650 evra).

Konkurenti 

S druge strane komšijski Megane PHEV je znato slabiji i razvija „samo“ 160 ks, ali u najvišem završnom nivou RS Line košta 41.000 evra, tako da se ovaj pre može nadmetati sa slabijim 308 PHEV od 180 ks (GT košta 41.400 evra). Lično ne žalim se, uživanje je bilo voziti ga i otkriti sve kapacitete i sofisticiranu opremu, ali smo daleko od jednog primerka modela 308 „za svaki dan“, koji ćemo mnogo češće viđati na putevima. Samim tim bićete uskraćeni za izvesne korisne informacije, no ovo je samo početak sage, u narednim mesecima biće test vožnje raznih izdanja 308-ice, posebno jer je odmah ponuđena i karavanska alternativa.

Ovoga puta na parkingu u fabrici Poissy dočekao me je jedan do bola ulickan primerak, poput nekog ogromnog zelenog insekta! Vauuu, svidela vam se ili ne ova boja, činjenica je da impresonira (doplata od 650 evra čak i uz najskuplji završni nivo), upravo kao i enterijer.

Bilo je za očekivati da će Peugeot i ovde primeniti čuveni i-Cockpit, s tim da je vidljivo drugačiji od onog kod modela 208, 2008 i 3008 i 508! Dobro, pojedini elementi kao što je mini upravljač i gledanje na instrument tablu preko upravljača su zadržani, no stekoh utisak da je ovde još originalnija, s dvostrukim centralnim ekranom.

Po ugledu na sada bivši 308, koji je eliminisao gotovo sve dugmiće i prekidače, i novi je „digitalizovao“ enterijer, te se pored centralnog ekrana od 10 inča srećemo s još jednim manjim, nakalemljenim odmah ispod. Služi istoj svrsi kao i klasični tasteri ispod, s tim da se izborom pojedine funkcije ovde ulazi u „meni“, te vrše razna podešavanja i reglaže.

Primera radi, ukoliko se dodirne komanda za sedišta na ekranu iznad pojavi se njihova slika, te se ulazi u podmemoriju za razne vrste masaže i grejanje. Sve na prvi pogled deluje komplikovano i zbunjunjuće, neophodno je dosta vremena da bi se naviklo i srodilo sa svim funkcijama.

Inače glavni ekran iznad funkcioniše kao ekran smartfona, dakle moguće je zumirati sliku ili „listati“ stranice prstom. Ne kažem, sve deluje moderno i atraktivno, informacija ima k’o salate! Jedino ne pokušavajte otkriti ih u vožnji kao moja malenkost, jer rizikujete da se „zakucate“ u vozilo ispred. Ne, nije bilo „belaja“ samo zahvaljujući sistemu za automatsko urgentno kočenje, koji je na vreme reagovao i sprečio najgore.

Slično je i s instrument tablom, dragi Bože šta sve tu nema! Posebno kada se radi o jednom hibridu, pošto su ubačene dopunske funkcije u vezi baterije i rada električnog agregata. Nekako ih naučih napamet nakon jednosedmične test vožnje, ali uz obaveznu upotrebu naočara, podaci su previše sitni za starije vozače!

Da sad ne ulazim u „sitna creva“ i objašnjavam šta sve tu ima, verujem da ćete sve shvatiti ukoliko pažljivo pogledate fotografije. Uostalom instrument tabla može se personalizovati, to jest izmeniti grafika, boja, funkcije…

Reći ću samo da se i ovde mogu dobiti izvesne informacije u 3D tehnologiji, s tim da se ta funkcija kod heča 308 može isključiti. Opet skrećem pažnju da se radi o najvišem završnom nivou GT Pack, kako izgleda enterijer osnovnog modela možete videti na fotografijama crvenog primerka s oznakom 308 SW, koje sam se potrudio da pronađem na internetu. Nisam bio u prilici smestiti se u njega, kao što rekoh biće moj prioritet u narednom periodu…

Sličan problem imamo i po pitanju unutrašnjeg prostora, naravno ne na prednjim sedištima, koliko na zadnjim i po pitanju prtljažnika. Podrazumeva se da je kod hibrida manji nego li kod standardne verzije (412 l), ovde iznosi 360 l. Ne vičite odmah „skandal“, kod Golfa PHEV ima zapreminu od samo 270 litara!

No, iako manji pokazao se praktičnim, osim što je pravilnih formi peta vrata su laka za manipulisanje (plastična), s visoko postavljenom komandom za otvaranje. Kome treba više prostora, obaranjem naslona dobija se potpuno ravna površina.

Kako sam već krenuo od pozadi zadržaću se na zadnjoj klupi, prosečno prostranoj za odrasle putnike, tek nešto superiornijoj nego li kod bivše 308-ice (međuosovinsko rastojanje povećano za 5,5 cm). Komotno se na njoj oseća osoba od 1,8 m, s tim da je pristup otežan i mora se pognuti glava pri ulasku.

Srećom stopala se mogu zavući ispod sedišta, a i sunđera ima dovoljno. U našem ugledah otvor za topli/hladni vazduh, kao i dva USB priključka, ali je sada primenjen novi standard, takozvani USB Type C (manji i omogućuje brže punjenje), isto kao i napred. Bez panike, ukoliko kao i ja posedujete stariju verziju, adapter se može kupiti po ceni od dvadesetak evra.

Dođosmo tako i do prednjih sedišta, u našem modelu izuzetno lepog dizajna. U kombinaciji su od veštačke kože i alkantare (kompletno od prave kože su uz doplatu), s jakim bočnim osloncima. Dakle bezmalo sportska sedišta, sva sreća te su udobna, s masažom i grejanjem. Suvozačevo je s mehaničkim podešavanjem, dok vozačevo poseduje električne komande i memoriju za više vozača, plus je moguće produžiti sedalni deo.

Amplituda podešavanja je impresivna, zaista odgovara osobama od 1,5 do 2 metra visine! Tim bolje jer i ovde imamo sličnu situaciju kao kod ostalih modela kuće, iako podrezan upravljač zaklanja donji deo instrument table, što zahteva da se spusti u krilo.

Materijali koji okružuju vozača deluju lepo i na oko i na dodir, evidentan je napor koji je Peugeot uložio kako bi se što više približio premijum segmentu. Mekana plastika čak je prošivena koncem iste boje kao i karoserija, radi što boljeg vizuelnog efekta.

GTi na struju

Porediti novi model s izabranicom srca verujem da je neumesno, no kako je dole potpisani u (pre)zrelom dobu, bez mnogo emocija na intimnom planu, premijerna vožnja jednog ovakvog noviteta izazvala je kod mene laku dozu uzbuđenja. Jer od kako mi pre par decenija postalo strano otkriti intimnosti i čari nekih novih osoba, na izvestan način kompenzujem taj osećaj kada po prvi put otkrijem enterijer jednog novog vozila…

Naravno da svako ne izaziva toliku dozu emocija kao ovaj 308, bez obzira na odsustvo adrenalina povezanog s zvukom motora. Naime, ovaj Peugeot startuje i kreće nečujno, na baterije, no pre toga na putnom računaru očitah solidnu električnu autonomiju od 56 km. Po „paljenju“ konstatujem da lepo povuče iz mesta i samo električnim motorom od 110 ks, pre svega zahvaljujući velikom obrtnom momentu od 320 Nm. Da, ali nije to to, s izgledom jednog pravog GTi-ija od pre dvadesetak godina, od ovog 308 očekujem više, mnogo više.

Upravo zato, u želji da mi ovaj lav pokaže zube, biram program Sport, koji sistematski aktivira poznati benzinski 1,6 PureTech od 180 ks, uz ukupni maksimalni obrtni moment od 360 Nm. Eeee, to je već nešto, SUS motor muški zareži i uz pomoć električnog pogura ga do „stotke“ za 7,6 sekundi, da bi isto tako ubedljivo nastavio da ubrzava sve do maksimalnih 225 km/h.

Nije baš kao nekadašnji 308 1.6 GTi/270, koji sam svojevremeno vozio i predstavio (6 sekundi do 100 km/h i maksimalna brzina od 250 km/h), ali više nego li dovoljno za današnje okolnosti.

Ovo je dakle trenutno najsnažniji 308, pored njega ponuđena je i slabija PHEV izvedba od 180 ks, s elektromotorom iste snage, jedino je 1,6 benzinac „izduvan“ na 150 ks. U režimu Sport i s olovnim stopalom na gasu električna autonomija topi se kao sneg na prolećnom suncu, nakon što se uverih u performanse prelazim u hibridni režim rada, uz aktiviran program „Save“, kako bih sačuvao njen kapacitet za gradsku vožnju.

Ponuđene su tri opcije, kada se u bateriji želi sačuvati energije za 10 ili 20 kilometara vožnje, odnosno maksimalno je poštedeti, što podrazumeva gotovo konstatni rad SUS motora.

Priča vam je poznata, ovaj ujedno i dopunjuje bateriju, zbog čega je njegova potrošnja povišena. Ne pitajte me koliko, ovoga puta akcenat nije bio na preciznom merenju, reći ću vam samo da je nakon prvih 400 pređenih kilometara, sa samo jednom punom baterijom, putni računar pokazao prosek od 7,8 litara.

Nakon dosipanja goriva u rezervoar zapremine 40 litara (52 l kod 1.2 PureTech i 1.5 BlueHDi), na jedvite jade ponovo napunih bateriju u obližnjem tržišnom centru. Sva sreća besplatno, jer i pored najbolje volje i VISA kartice u džepu, nijedan punjač u Francuskoj za sada ne funkcioniše bez pretplatne kartice!?

Svaki distributer ima svoju logiku i politiku cena, variraju u zavisnosti od toga koje su snage punjači i gde su pozicionirani (najskuplji su na autoputevima). Priča nakon toga poprima drugi tok, više ne tražim performanse već ekonomišem, što opet zavisi od stanja baterije, kapaciteta 12,44 kWh. Iako je čitav hibridni sistem preuzet iz 3008 i 508, to se na nju ne odnosi, ovde je nešto slabija (- 0,8 kWh) ali je zauzvrat kompaktnija i poreklom iz firme LG.

Dok u njoj ima energije, 1.6 PureTech se retko uključuje, potrošnja ne prelazi 1-1,5 litru. Po njenom pražnjenju više ne pokušavam da je dopunim u vožnji, već nastavljam da koristim ovaj 308 kao običan hibrid. Naime, izvesna količina energije uvek ostaje „zaključana“ odnosno rezervisana za ovakav vid funkcionisanja, negde pronađoh podatak da se radi o nekih 10% kapaciteta.

Perfomanse su samim tim sačuvane, dok se baterija brzo puni, kako prilikom kočenja i usporavanja, tako i preko SUS motora.

Pored povećeg selektora u funkciji automatskog menjača (isti kao kod novog Citroena C4) već kao po običaju nalazi se prekidač za program B (Brake), kada se pojačava usporavanje, odnosno kočenje motorom i punjenje. Šteta je što je Peugeot predvideo samo jedan nivo regenerativnog kočenja, kod prošle sedmice voženog Mitsubishija Eclipsea Crossa PHEV postoje dve ručice pored upravljača s istom namenom, ali uz pet podesivih nivoa.

Pronađoh slične ručice i kod 308 s tim da ovde služe za manuelno menjanje brzina prilikom rada SUS motora, bez obzira što je kao i kod veće braće zadržan automatski EAT8 menjač. Za razliku od CVT menjača ovaj hoće ponekad i da cimne, posebno pre nego li se zaustavi.

Sve u svemu ukoliko vam je zaista do štednje fosilnog goriva, što je valjda i cilj prilikom kupovine jednog PHEV-a, baterije treba što češće napuniti, na običnoj kućnoj utičnici za to je neophodno do 7 h.

Ukoliko se doplati za jači punjač u samom vozilu, sposoban podneti 7,4 kW (400 evra), vreme punjenja smanjuje se na 2 sata. A ukoliko za sve to nemate ni volje ni vremena, znajte da će vam s praznom baterijom, u jednoj „cool“ vožnji na otvorenom putu potrošnja iznositi nekih 6-6,5 litara.

Što se tiče same vozne dinamike sve je u superlativima, bez obzira na težinu od preko 1.600 kg. To se može osetiti tek u ozbiljnijoj sportskoj vožnji, no i tada nalazim da je odnos ponašanje na putu/udobnost, izvrstan! Naravno da je ovaj 308 tvrdo trimovan i ujedno obuven u niskoprofilne pneumatike dimenzija 225/40 R18, upravo zato iznenađuje sposobnost s kojom upija „ležeće policajce “ i druge nepravilnosti na putu.

Inače platforma je ostala ista, iako je pretpela izvesna poboljšanja, uz povećano međuosovinsko rastojanje. Opasno se zabavljao s njim moj kopilot i asistent prilikom pravljenja fotografija, do te mere da sam strahovao kako ću uživo da ga uslikam dok sleće s puta…

Srećom nije, siguran je ovaj Peugeot, uz to potpomognut je svim mogućim elektronskim sistemima za aktivnu sigurnost. Verujem da nije više neophodno navoditi ih, kao što sam svojevremeno prestao spominjati ABS i ESP (podrazumeva se da ih sva nova vozila poseduju bez obzira na segment i cenu), tako ću i sada u vezi inteligentnog tempomata i ostalih „džidža-midža“…

Jedina nazovi zamerka može se pripisati kočnicama, ne zato što su nedovoljno snažne, naprotiv, već zbog samog osećaja na stopalu. Kao i kod drugih hibrida treba se navići kako ih dozirati.

To bi dakle bilo više manje sve u vezi ovog 308, izuzmemo li cenu. Kao što navedoh bez subvencija u Francuskoj iznosi 44.900 evra, na šta treba dodati još par opcija kao što su metalizirana boja, panoramik krov, kompletno kožna sedišta…

Rekoh i da se radi o najvišem završnom nivou GT Pack (GT je jeftiniji za 1.600 evra), dok slabiji PHEV od 180 ks startuje s 36.800 evra (Active Pack). Cene se odnose na hečbek karoseriju, dok je karavan skuplji za 1.000 evra.

U priloženom cenovniku možete videti koliko koštaju i ostale verzije u Francuskoj, ostaje nam da saćekamo domaće. Zaključak koji bi mogao izvesti je 308 PHEV, kao uostalom i svi hibridi sa spoljašnjim punjenjem, ima izvesne kvalitete i brojne mane, gde pre svega mislim na cenu, težinu, ograničenu električnu autonomiju, kompleksnost sistema….

No šta da se radi, zbog sve strožijih ekoloških normi proizvođači su priterani uza zid i jednostavno su prinuđeni da koriste svo moguće „oružje“ koje im je na raspolaganju. Jedno od njih je dakle plug-in hibridna tehnologija, mada je svima jasno da se radi o kompromisnom i prelaznom rešenju.

Peugeot je ipak sačuvao po jedan benzinski i dizel blok, dovoljno čiste da bi izbegli skupe ekološke takse. Pored njih dogodine se očekuje i 100% električna alternativa, po ugledu na bratski Citroen e-C4.

Tekst i fotografije: Perica Rajković 

Peugeot 308 PHEV/225 GT-Pack eEAT8

Karoserija, dimenzije, masa

Tip: Hečbek
Vrata/Sedišta: 5/5
Spoljne dimenzije – dužina, širina, visina: 4.367 x 1.852 x 1.441 mm
Međuosovinsko rastojanje: 2.680 mm
Zapremina prtljažnika: 361 l
Masa praznog vozila: 1.633 kg

Motor

Broj cilindara/tip motora: 4/benzin + električni motor
Radna zapremina: 1.598 cm3
Snaga: 180 ks + 110 ks = 225 ks
Maks. obrtni moment: 360 Nm

Pogon

Tip: Na prednje točkove
Menjač: A/8

Šasija i kočnice

Ogibljenje napred/nazad: MacPherson/multilink
Kočnice napred/nazad: Ventilirajući diskovidiskovi
Pneumatici napred/nazad: 225/40 R18

Performanse

Ubrzanje 0-100 km/h: 7,6 s
Maks. brzina: 225 km/h

Potrošnja i emisija

Gorivo: Benzin + električna energija
Zapremina rezervoara i kapacitet baterije: 40 l – 12,44 kWh
Prosečna potrošnja – proizvođač: 1,2 l/100 km
Emisija CO2: 24-27 g/km

Cena

Cena testiranog u Francuskoj od 43.300 evra (bez subvencija) 

Dobre strane:

Stil, performanse, atraktivan i kvalitetan enterijer, električna autonomija, odnos vozna dinamika /udobnost

Loše strane:

Cena, težina, smanjena zapremina prtljažnika i rezervoara, specifična ergonomija
Pod lupom
Dizajn
Eksterijer: 9 Ukupno 8,75 
Enterijer: 8,5
Kvalitet izrade
Karoserija: 8 Ukupno 8
Kabina: 8
Praktičnost
Karoserija: 7 Ukupno 7,25
Kabina: 7,5
Komfor
Napred: 8,5 Ukupno 7,75 
Pozadi: 7
Vozne osobine
Upravljivost: 8 Ukupno 8 
Performanse: 8
Šasija
Ogibljenje: 8,5 Ukupno 8 
Kočnice: 7,5
Motor
Performanse: 8,5 Ukupno 8 
Potrošnja: 7,5
Menjač
Preciznost: 8,5 Ukupno 8,25 
Efikasnost: 8
Cena
Prihvatljivost: 6
Ocena: 7,778

CENE PEUGEOTA 308 U FRANCUSKOJ:

– 308 PureTech 110 BVM6 :

  • Active Pack : 24 800 €

– 308 PureTech 130 BVM6 :

  • Active Pack : 26 200 €
  • Allure : 28 200 €
  • Allure Pack  : 29 000 €

– 308 PureTech 130 EAT8 :

  • Active Pack : 28 200 €
  • Allure : 30 200 €
  • Allure Pack  : 31 000 €
  • GT : 33 000 €
  • GT Pack : 34 600 €

– 308 BlueHDi 130 BVM6 :

  • Active Pack : 28 700 €
  • Allure : 30 700 €
  • Allure Pack  : 31 500 €

– 308 BlueHDi 130 EAT8 :

  • Active Pack : 30 700 €
  • Allure : 32 700 €
  • Allure Pack  : 33 500 €
  • GT : 35 500 €
  • GT Pack : 37 100 €

– 308 HYBRID 180 e-EAT8 :

  • Active Pack : 36 800 €
  • Allure : 38 600 €
  • Allure Pack  : 39 400 €
  • GT : 41 400 €

308 HYBRID 225 e-EAT8 :

  • GT : 43 300 €
  • GT Pack : 44 900 €

(3560)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

122 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Lepo, lepo …
Znači, volan i dalje mora u krilo?
A za čitanje podataka sa instrument table naočare?
I u gepeku stoji baterija na mestu rezervnog točka?
A pozadi mesta za osobe do samo 180?
Ajd da sačekam test normalnije pogonske grupe, u karavan izdanju, mada me i već dosta ovde pročitanog teško razočarava.

J4ZZ3R

1) Mali i sladak volan
2) Čitanje nepotrebnih podataka 🙂
3) Pravi mačo tipovi nose full rezervni u Thule kutiji
4) šta će ti prostor nazad, za četiri godine si deda, možda će unuci hteti da se voze za tobom 🙂

Izmenjeno 2 godine pre od strane J4ZZ3R
moron

E, jesi zlo neviđeno….😀

Iznogud

Djavolji, ovaj lavlji advokat🤪 ček, idem da čitam, a kafe nema …ja u ponoć čekam tekst.

moron

Hvala za uporedne cene PHEV golfa, megana i 308-ice.
A delom i za uporedne podatke zapremine gepeka.
Ali, ako se ja dobro sećam, mk2 HB 308 je imao veću deklaracije zapremine gepeka, za oko 50 litara u odnosu na ovaj mk3 sa konvencionalnim SUS motorom. Tuga . No bitno je da mu je prednja hauba duža. Čini vozilo funkcionalnijim 😀

J4ZZ3R

Čini vozilo atraktivnijim, a lepota prodaje 🙂

moron

Koja korist što je nešto (nekome) „lepo“, ako to „lepo“ nije istovremeno i funkcionalno ?
Ne kažem da je ovaj 308 PHEV nefunkcionalan (u svetu tih PHEV vozila ), već mi samo vozilo (nezavisno od pogona) deluje malo falično po nekim meni bitnim parametrima.

J4ZZ3R

Odličan test Peki, mada imam jednu napomenu, po meni bitnu. Donji displej za komande (onaj ispod glavnog displeja) je konfigurabilan i u na njemu možeš po ŽELJI da „nalepiš“ prečice…. Npr direktno pozivanje kontakta (izuzetmo korisno po meni) direktan pristup nekoj često korištenoj aplikaciji itd.

Što se tiče plug in hibrida, uh… Koliko ja kontam, teški su, skupi su, malo troše. Dakle, jedino opravdanje da ih kupiš je ako želiš da štediš pri čemu nikad nećeš moći da pokriješ razliku u odnosu na SUS koju si preplatio na početku?

Branko

Polako sa tim komentarima o prečicama, pa nije ovo mobitel…😉 Što se tiče ostalih komentara,… 1. Teški jesu! 2. Skupi? To ovisi od tržišta do tržišta. Npr. u Hrvatskoj, barem u SUV segmentu, cijena nije ni malo veća u odnosu na usporedive modele sa SUS motorima čak i bez subvencije, zbog visokih eko poreza. Subvencija od 5.500 EUR je samo šlag na torti. 3. Malo troše? Ako je parking “elektrificiran”, praktično “ništa” po gradu, a na auto cesti više od dizela, a manje od benzinca. Uz moj način korištenja, uštedim na gorivu oko 2.500 EUR godišnje. Inače, ponovo smo dobili… Pročitaj više »

J4ZZ3R

Činjenica da su u Cro praktično jeftini menja značajno priču, ali kod u Srbiji ide subvencija od 2500 eur koja ne može nadomestiti razliku u potrošnji goriva nakon razumnog roka.

Ja razmišljam o hibridu za drugi automobil, mada čini mi se da se onda električni automobil nameće kao logičnija opcija (subvencija 6k).

Za upotrebu u automobilima za putovanja hibrid mi naravmo ima puno više smisla, pogotovu ako cena bude kao kod Vas na nivou SUS vozila.

Pozdrav za Zagreb, beše li?

Branko

Hvala, pozdrav i tebi iz Zagreba! 🙂

BB

Koliko je težak tajnkofer u gepeku? Taj gdje su smještene baterije…
To bi valjalo podijelito u 2-3 cjeline, i na točkove, pa ga unesi u stan i puni. Tako da se više ne žalite kako nemate gdje da ga punite 😉, onda vam ostaje da se samo žalite na cijenu kao i ja 🤣😂. Naravno uvijek ostaju žalbe tipa Moron/BB grebem glavom po plafonu (zadnja sjedišta), ne vidim šajbu od retrovizora itd… 😄😎 Ali to su već žalbe segmentiranog tržišta, na koje niko ne računa 😜

J4ZZ3R

Računa Škoda i Nemci, oni na SVE misle!

A ja sam rekao MRNu da naruči automobil zajedno sa papom 🙂 Papomobil. Može posle i cilindar da nosi… Ili to ili „Draga smanjio sam decu“ 🙂

Hrani ih organskom hranom i naliva DONAT vodom, pa posle ququ grebu reklame po Knez Mihajlovoj 🙂

Iznogud

Oni ionako samo kukaju🤪🤭😇

moron

To je ta kategorija kupaca koji stalno kukaju kao ptice kukavice 😊

J4ZZ3R

Jeste, samo se žale, te nema mesta za taštu Raziju, te ne može da stane boca od 6l vode u vrata, te širok centralni tunel ako u njemu može da stane porodični rotvajler,te uzak ne može da stane telefon od samo 20 cm dužine, kuku ne zatvara se prozor do kraja, te veliki točak 20, te mali točak 17 Te skočila cena novog modela 50%…te ne prodaje se u Evropi, ako se prodaje po svetu, te jebo svet ako se prodaje u Evropi, tvrda plastika zveči, tkanina se prlja, a koža dovodi do istrebljenja životinjskih vrsta…FILL IN THE BLANKS 🙂

moron

A onaj sad još savetuje da kupim telefon od 1.000 evra zbog USB tipa C …
Jebo te, ko je ovde lud ?

Branko

Morone, jel’ to Black Friday akcija za mobitel, pa dođe samo 1.000 EUR? 😉

moron

Ja sam danas kupio jedan, za „celih“ 250e. Kako na Fruškaću „ima signala“ (danas sam skoro dva sata bauljao po šumi u čudu kako signal ne mogu da uhvatim), još sam i suviše skup telefon kupio …

Iznogud Časni

Ko ti je kriv kad ne slušaš. I šta ćeš na Musinoj gori?

J4ZZ3R

Dostojan nick 🙂

Iznogud Časni

Hvala, od sveg ti srca fala uvazeni zastupnice i sindikalisti!😇😘

S mile

Kada smo bili na Staroj planini, nema signala 90% dana. Pošaljem SMS, pa ga obnovim jer nije otišao.. I tako par puta.

Mada, valja i odmoriti od tel povremeno.
Dobar je rada za fotkanje…

TheStig

Sta ce vam to?Ima wifi adapter za AA kosta oko 110 dolara i radi vrhunski. Motajte kablove i bacite. Zivimo u 21 vijeku 😁

Iznogud

Kojih hiljadu, čitaš li ti sta pišem ili čitaš samo pekije tekstove? Postao si selektivan ko Onaj sto čita naslove:-) 375€ na BlackFridqy akciji koja počinje za 40tak sati, a inače košta 750€. Bar će imati telefon.

moron

Šta taj telefon od 750e nudi posebno što drugi ne mogu ? Sa njim može i da se telefonira, a sa ostalima to ne može ?

Iznogud

I Musi se jedna zalila,pa kaze u onog tvog “jarana” samo 20cm dužine…ak mjeri od zemlje, vadio se ja…

TheStig

Pekiiii legendo, vidim katanac nosiš. Znači tu je negdje i lanac za vezivanje 😂Prelijepa je 308ica zaista. Na njemačkom sajtu prije 3 dana ja uspjeh da naguram cijenu na 48000 evrića na svoje zaprepaštenje. Nakon toga kolega i ja prasnusmo u smijeh. Da sad ne nabrajamo sta nam 48 000 evra kupuje na danasnjem trzistu (a kupuje zaista dosta). Ja bih sebi radije kupio nešto ovakvo:
https://www.olx.ba/artikal/45246487/alfa-romeo-giulia-2-0-turbo-200ks-carbon-kamera/
Hvala na testu i pozdrav za tebe. Živio nam!

J4ZZ3R

Ništa Kia? 😛

Šta nam radi Vatikan, evo konvertovali te na italijanski auto sa katoličkim krstom. Sve je to onaj Don kriv

TheStig

Samo Stinger. 🙏Hej drug nije problem taj katolički grb, skinuću ga ja i staviti grb cara Dušana. 😁Slažem se, Don je plaćeni latinski mason.🤣

Izmenjeno 2 godine pre od strane TheStig
Iznogud

Pre(t)plaćeni ! 🤭😇🤪

Iznogud

Ih ja, pa ja prvi lijepim naljepnice preko tog krsta i zmije, i to svaki put na svakoj Alfi koju sam imao, i stavljam ponekad crvenu zvijezdu od hajnikena…. Pa nisam ja veslo sisao da mi te naturene simbole poturaju, pa ja sam sa Musom bio direktni sudionik svih tih važnijih historijskih događaja, što ste i shvatili iz dosadašnjih priča, tako da iz prve ruke znam sve te pikanterije. Eno, Arije se u grobu okreće kad mu to spomenes, ki da je turbina.

J4ZZ3R

Na ovom 308 će to biti česta pojava, sve je ok sem novog loga

BB

Ja koliko sam vidio Alfi, taj znak prvi izblijedi i sprijeda i sa zada, pa onda sa točkova…Nema potrebe prekrivati

Iznogud

Eeee, to je makina.

Balkanboj

Svaki novi model Pežoa me sve više odvraća od kupovine njihovih automobila.

I dalje imaju onaj udareni dizajn zadnjice, koji su posle dali nekom detetu da ispravi. Za cock-pit ću da ćutim, ne zaslužuje da se pomene.

Čak su uspeli i Astru da zaseru dizajnom.

J4ZZ3R

Ti si klasičan oldtajmer, niiad hipster od tebe 🙂

Balkanboj

Ja samo ne volim da jedem bele bubrege po ceni odreska.

S godinama mi je sve manja tolerancija na ovakvo proseravanje kakvo što nam se trenutno nudi iz oblasti auto industrije.

Bacih pogled na Octaviu i 100% sam siguran da ću, kada budem menjao auto, ponovo uzeti BMW. Doduše polovan, ali je sramota šta se prodaje po ovim cenama.

Jbg, godine i neka genetika, nemam dovoljno kose da bih bio hipster.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Balkanboj
Iznogud

Nikad od tebe ekskluziva , a taman sam mislio da smo ga uvjerili da konačno kupi auto tj djuliju 🤪

J4ZZ3R

On ima 155icu, razmišljao električni bicikl ili Alfa, uzeo Alfu, eto kakav je 🙂

Iznogud

Pa ne, ne mogu ja, kako da čitam kad evo čim krenem, moram da pišem komentar, jer drugačije ne ide. I onda se lijepo ne maknem dalje od naslova🤭🤪 Helem, gledam prvu sliku i šta vidim? Vidim umorna co’jka, kojem je pun k svega pa i auta, kako sjedi na hladnoj klupici i hvata zadnje zrake zimskog, zubatoga sunca! Ne rekoh li ja, u Tursku s njim? Rajkoviću, Alanja te čeka, odmori napaćeni dušu u jednom od milion hotela sa 5 zvijezda i ….kupi sebi brate pošten telefon, koji će ti djoko cigla koja nema USB C anslus? Lijepo sad,… Pročitaj više »

J4ZZ3R

Kakvi bre kinezi, da podržava radne logore, tehnokratiju, diktaturu. Čovek iz Pariza, Francuske, kolevke revolucije i slobode da podržava „brata Sija“ Kakav si ti to Titov pionir 🙂

A kad kupi auto sa USB C može da promeni kabal, ne mora celi telefon. Eto ni ekologija ti nije sveta. Ccc, mnogo sam iznenađen i uvređen

Iznogud

Kakve slobode?! Jel to nju oslobodio onaj kojeg su Englezi poslali?! Ja sam iznenađen, ocito da moram ponovo da pričam kad je Napoleon sreo Musu. Ajde rajkovicu m, još 50h ostalo dobpocetka akcije, kupi ki čovjek telefon, jeftino, a s dobrim kamerama, a čak ga mos koristiti za snimanje videa. Dobro, ja sam malo surov, pa ću iskoristiti svog džokera Rikoseta koji će znati na onaj tanani način prici ovom dukljaninu i prenijeti moju naredbu čiji je rezultat opće dobro, samo ljudi su skloni odbijati od nekih ideju A a od drugih objeručke prihvaćaju tu ideju A i još se… Pročitaj više »

J4ZZ3R

Gledali bi ste ga ti Stig 100 puta na dan i ljutili se što se ne testira Alfa ili Kia 🙂

TheStig

Haha meni ne treba da gledam testove automobila koji vozim. A test neke Alfe bi rado procitao kao i test bilo kog drugog automobila bilo koje marke koji me zanima.

Iznogud
S mile

Test je kao i što smo navikli odličan. A tek Full oprema, fantazija.
Odličan izgled, još bolja boja. Meni se baš sviđa.

U tabeli, Emisija CO2… Svaka im čast kad imaju obraz ovako malu vrednost da navedu. Puna baterija i vožnja par desetina km….

Iznogud

Zrelom dobu? Jesi li ti gledao onu reklamu za Fiat kupe kabrio kad deda sjedne u njega i pici po viagru ali od vožnje Fiata mu se ….?🤭🤪

BB

…. ne okreće volan 😂🤣

Iznogud

Znači, platforma ostala ista, a to nam kazuje sljedeće da je ovaj „novi“ ustvari samo usminkani stari Pezo. Nadalje, iščitavamo da je pjevac ustvari goli k…ac, jer: mora se puniti svaki (drugi)dan i to po 7 sati za šta ogromna većina nema uslove, struja skuplja od benzina a sve da bi se „stedilo“ čime se ekstremna cijena dilde nemre vratit ni da živite koliko Musa ( znači, odvajkada), potrošnja more bit u tom slučaju koju litru ali od milion kupaca samo je jedan donekle discipliniran da ga puni stalno (nekakav mazohista) da bi onda vozio 100km i potrošio 1.5l a… Pročitaj više »

TheStig
Iznogud

E to, to…to ko da si mi najzgodniju manekenku pokazao i pitao, deda, jel’ valja ova ili ću radije onu mesnatu, krezavu, debelu jer eto dolazi iz Njemačke (čitaj ima para )?! P.s. zašto si se oženio? Iz vjere! Kako bolan , iz vjere? Pa bio sam uvjeren da žena ima para 🤪🤪🤪

TheStig

Zanemari prethodni komentar. Ovce i vuna priča je sa ovim hibridima. Znači kad 4 sjednu i stavlje prtljag auto teži skoro 2 tone. Domet električni pada sa 56 km na 20 😂Znači em ce te oderati po dzepu na struji em ćeš imati zadovoljstvo da uzivas gledajuci potrosnju od 9 l na 10 km. Dobra usteda nema sta 😂

Iznogud

Pa da i još si ga platio 10000 vise od dizela. Ma budala ko ovo kupi.

BB

Branko da mijenja nick u Mazohista… 😂🤣

Branko

👍😎

J4ZZ3R

Branko je baš pokvaren, štedi godišnje 2500 eur sebi umesto iznogudu 🙂 i hajde to i nekako nego još sam računa i brine o sopstvenom budžetu i potrebama 🙂

Bahaćenje uz bajaderu 🙂

Iznogud

Ma Branko je …..kockica!:-)

BB

A kako se zove Branko kada legne? Lego Kockica…

Iznogud Časni

🤭🤭🤭trola, care.

Iznogud

Kaže, 1600kg težak nerast tj pezo, a dinamika mu u superlativima ?!?!?! Dobro, uzmite to sa ekstremnom rezervom jerbo je dotični reporter u prezrelom dobu, a to je vrijeme kada je cet’ers na sat – prebrzo.🤪 Podsjećanja radi, alfi 159 su jebali majku zarad 1580 kg pa ovi spustili za 47kg…a auto klasa iznad….ko je lud ovdje?!?

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud
Peki

Autor u prezrelom dobu??? Hocemo li se sada vredati 🙂. Videces sledece subote sta metuzalem radi s jednom Alpinom A110S od 292 ks…

TheStig

Peki ako ne podletiš pandurima bar jednom ne vjerujemo ništa 😂Šalu na stranu, željno iščekujem tvoj test nečega rasnog i sportskog. 👍

Iznogud

Rasnog i sportskog? Pa nije taj alfe vidio od 2016…načekat ces se testa… dotad može alpina al iz pivare apatin (i APA kola ako je još prave nisam je probao jedno 40 godina….a da mi je ak je ukus isti)

Iznogud

Je li? Ajd cik ti bilo! Ak smijes da te vidim….(slijedi mu mjesec dana bolovanja, paz sta sam reko!) ti i Alpina i – 40 na sat :-)))))) (ne bi se čovjek drugačije ni počastio da ga ne provociraš , da probam vako prije neg sto rikoset dodje, ajd cik ti bilo otidji u tursku na odmor, pa dokazi da nisi u prezrelom dobu:-) račun pošalji ciciji od direktora sto ne plaća nounare koji se javno žale i osnivaju sindikate a vala ni tečajne fotografije.

J4ZZ3R

Nemoj tako daje direktor akcije i šakom i kapom, Ilon mu nije ravan 🙂 Evo meni daje promil akcija za svaki tekst koji ima više od 300 komentara

Izmenjeno 2 godine pre od strane J4ZZ3R
Iznogud

To je u vrijednosti od 0 eura.

Iznogud

Prije će Piroski odriješiti kesu, nego deda Baja.

J4ZZ3R

E jedan je predsednik Vučić, milion eura za pobedu protiv Portugala 🙂

Iznogud Časni

Može mu se kad su mu Arapi dali milijarde bez kamate na milion godina otplate, znakovito da su isti fali Bosni – kurac!

J4ZZ3R

Ma Arapi brate ne daju nikom nista bez masne zarade, proguglaj kako je Etihad za 40 mil USD KREDITA Air Serbiji dosao do 49% akcija, muzao firmu nekoliko godina prosledjujuci joj zakup aviona po tri puta vecim cenama od onih koje je platio i na kraju prodao 34% akcija cini mi se za 100 000 dolara.

J4ZZ3R

100 miliona dolara naravno

Iznogud Časni

Nemoj mi trivijalizirati

Iznogud

Kao da ista firma radi unutrašnjost za pezo, golf,škodu, seat – nisam provjeravao da nije ona Fluensia ili kako se ono već zove, koje je kupio VW( jel’ tako ono bješe?). I zlobnici bi rekli, sad će alfa da preuzme ovaj poluproizvod i da pokuša od guzice napravit lice, ali će to biti stari Pezo u italijanskom odijelu, dje nema ni I od Italije, ni motora ni mjenjača, samo loš dizajn farova i kruća karoserija….kome će to da prodaju, ne znam, sa opelom im je uspjelo jer Švabo je kao svinja, jede sve, tj kupuje sve…dočim, to kod nas ne… Pročitaj više »

Dude

Grehota je kupiti novi 308, a da nije karavan.
Ostaje jos samo pitanje motorizacije, da li istresti toliko para da bi se vozio PHEV. Po meni, kupovina PHEV nije opravdana – kome je do ekologije i stednje, cist elektrik je bolja opcija (a danas ih ima…recimo Kia EV6).

BB

Koliko je ta Kia para u odnosu na ovog Pežoa?

TheStig

U Švabiji EV6 krece od 45000 ojroa. Iskreno ne vrijedi ni jedno tih para. Ko god kupi platio je samo razvoj te tehnologije i da se osjeca dobro jer ima nesto novo. To su sve tehnologije koje ce biti kotrljajuce kamenje za 5 godina.

Iznogud

Jedno 10kila vise al mozda bude akcija pa su tu negdje

Renault Terminator

Za razliku od novog Meganea…ovaj 308 se može nazvati autom. Meni se na ovom autu ne sviđa samo taj američki prednji kraj ali kada vidim na šta liči novi Megane,prešao bi i preko tog amerikanizovanog prednjeg dijela. Između ta dva auta,bez razmišljanja bi izabrao ovaj 308 jer je auto a ne čardak. Što se tiče pogona…svi sada pucaju od težine i „manjka“ performansi tako da tu nekog izbora i nema a ono čega ne manjka je cijena koja je van svake pameti za ovaj 308 i ne samo za njega već i za sve ostale modele različitih segmenta i proizvođača..… Pročitaj više »

BB

Citroen Terminator…

Renault Terminator

🤣

Pomponije

I dalje verujem da je upotrebna vrednost ovih plugova vrlo mala i pre su proizvod briselske birokratije nego li bilo kakvih realnih potreba.

To na stranu, svaka čast na testu. Peki da si kojim slučajem opet mogao birati zanimanje, možda bi trebalo da budeš fotograf.

Fotke su desetka!

Peki

Hvala druze ja i jesam priuceni fotograf amater-volonter…📸

Iznogud

Sa starim telefonom :-)375€ akcija! Ima i odlične kamere

Peki

Samsung A51od prosle godine, sta mu fali? Ali ako si bas navalio da mi za Bozic ( nije vazno koji i ciji…) poklonis novi IPhone 13, bicu ti neizmerno zahvalan 🙂

TheStig

Hahahah e nek si mu rekao Peki😁

Iznogud

Šta se ti smiješ? I ti kupuj! 🙂

TheStig

E jest mi telefon?!Kineski poluproizvod.. Samo Samsung bajo moj 😁

Izmenjeno 2 godine pre od strane TheStig
Iznogud Časni

A nisi čitao,a? Kupim ja Samsung, nakon pola godine krepe pola ekrana samo od sebe, odem da reklamiram, kažu mi evo ti k…! Što, rekoh? Kažu, to garancija ne pokriva. Za to sam morao kupiti dodatnu garanciju, privatno! Ako hoću popraviti ekran, on košta više od novog tableta. Eto ti Samsunga, drug moj! Ovaj zte ti kao tvoja Kija kod auta, ima 3 godine garancije. Uostalom, jel ima koji tinac sličnih karakteristika za ovu lovu?

TheStig

Citao sam druže. Znam koji je tel u pitanju i specifikaciju. Sad cu nesto da ti kazem. Ono što je kvalitetno i za cim ima potraznje se ne prodaje u pola cijene. Em ZTE je firma kojoj je nesigurna dalje sudbina. Ne zna se uopste da li ce opstati i u kom obliku. A to znaci da moze doci do toga da kupis ovaj tel i da ne dobijes ni jedan softverski update. A svaki uredjaj bez te podrske je nula.

Iznogud Časni

A dobijes dva Updatea,eventualno tri ionako. Jedino ajfon se updejta vazda, evo moj 7+ i dan danas ima podršku….al ZTE nema odavno,no, nema mi ni Samsung već godinu dana.

TheStig

Samsung od modela s21 je presao sa 2 na 3 zagarantovana velika updejta. Znaci ako si sad na androidu 11 dobices 12 13 i 14. Nije to mala stvar. Telefon danas i jeste softver. Ako nema podrske pišaj ga. Ne kazem ja da ovaj axon nije dobar. Za 370 eur je vrhunski. Za 720 eur vec nije jer xiaomi za te pare ima bolje telefone.

Iznogud Časni

Dobro, nije loše ako bude tako…eto, on ima neki Samsung od juče , a nema ni USB c, što će reć mos vozat kakvo os auto, ako ti nije nećeš ga ni umočiti,ovaj ustekat.
375€, pa nek ga preporoda, bar ima USB c 🙂 istina, ZTE nema nikakvu softversku podršku, jedan veliki updejt, eventualno dva.

TheStig

Ma šta Pekija briga za usb c moj dobri druže. On će ove sedmice da vozi Alpinu od vinarije do vinarije i mezi sir kvalitetni, a nas dvojica samo ovdje laprdamo u prazno. 🤣

Peki

Da znas, u Alpini ne bese taj USB-C vec obicni, kao i motor, neki bezvezni 1.8 navujen na 292 ks….🙂

Iznogud

jao, koju skulu je nasao da vozi 😀 vozi auta bez krova, jede pljesnjav sir, pije stara vina…eto dokle je doslo 😀

moron

Ja sam do pre neki dan živeo u ubedjenju da nova Alpina dostupna samo kao EV 🙂
A, ono Renault za nju i dalje koristi zastarelu SUS tehnologiju …

Iznogud

cuj sta ga briga, pa sam se zalio :=) A ostalo stima, samo nece ni on dugo da vozi tu Alpinu, ali cemo zato mi da idalje laprdamo u prazno! E, jesmo ga zajebali :D:D:D:D:D

Iznogud

Jao čovjeka, a51 pa ni USB c nema? Kakav 13, axon 30 ultra za 375€, poslije ga preprodaje za 600 ako nećeš. Eto,das savjet i opet ne valja s…..cccccc.

Iznogud

Ja da kupim? Jesi našao crkvu dje ćeš se Bogu molit…

Iznogud Časni

Moraću opet da mijenjam Nick …

Balkanboj

Biraj; Statler ili Waldorf.
I obavezno profilna slika u skladu sa nick-om.

Iznogud Časni

Hehehe, pa to smo ja i Musa, to se davno zna..

Balkanboj

Imam jednog prijatelja, u slobodno vreme se bavi fotografijom, ponekad svadbe i slično. Najviše voli da slika mlade dame, intimno. Amaterski.

Iznogud Časni

Garant nema skulu A51, zato i slika mlade dame – intimno ….ko ga ima taj ga ni ustekat ne može, to je pouka ove priče. E,moj Rajkoviću…🤪🤪

Zvezdan Božinović

Samo je jedan PHEV koji bih rado posedovao, a i to nije motivisano uštedom 🙂 BMW i8. Dakle, može benzinski, dizel ili čisto električni, a hibridni nikako…

Balkanboj

Da te rešim one bede od karavana, a ti uzmi sebi i8.

Zvezdan Božinović

Hahaha, volim taj i8, pa to ti je

Iznogud Časni

A novinari u sindikat i u štrajk ….svi u Graz! Tamo toga nema!
P.s. da čujem predstavnika sindikata!

Renault Terminator

Ovo ko nije imao prilike da vidi i čuje uživo ne zna šta je SUS😁.
Meni lično najbolji Peugeot koji počinje sa brojem 3 ikada.Dobri stari atmo,zajebo vek…nikada više ovako nešto neće praviti.
https://youtu.be/uvRoAl-yS7M

moron

Kršina, „brate“, pa to ti je 😊😊😊
Ali, bar mu brisači dobro radili.

Renault Terminator

Nemoj zezati brate moron🙂…Da nisam mogao kupiti Megane 1 nekada davno,kupio bi Peugeota 306 bez razmišljanja.Onaj 2.0 xsi sa 120 ili 130ks ne mogu više da se setim.A vlažni snovi su mi bili S16 i GTI verzija sa tada super velikih i snažnih 168ks i mijenjačem sa 6 brzina,znači tada za mene nije bilo dalje.Još kada sam uživo imao prilike da vidim Bugare Dimitrija Ilieva i Kruma Dončeva u 306 Maxi kit car kao ovaj Loebov u video što sam okačio,ma ajd zdravo,znači uramiti sliku i okačiti na zid.Pa kasnije na krugu Mika Đelmaš sa 306 SP sa 226ks..jbt drao… Pročitaj više »

Rikošet

Ovaj dizajn mi je bio odličan i baš originalan na 508-ici. Svaki sledeći model kojeg su predstavili je bilo prežvakivanje već viđenog po čuvenom njemačkom principu „uzmi kalup i razvlači ga i smanjuj“. Dakle gledam novi 308 i „deja vu“ osjećaj je jak. Ne kažem da nije atraktivno, ali realno nije ništa novo da sad razvučem aplauz. Osim toga platforma je stara. Znači nova folija, a ispod stara roba… Postavka instrumenata u enterijeru nameće vozaču da se on prilagođava njima, a ne oni njemu? Znači daš pare i prilagođavaš se, ako se slučajno ne možeš prilagoditi onda si valjda „neprilagođen“… Pročitaj više »

Laki

Bravo ponovo.

moron

Slažem se.

BB

Koliko se auta proda godišnje sa ovim I „rupom za pijetla“ (cock-pit)? Dakle ne možemo mu to izeti kao objetivnu manu (subjektivno možemo). Mene više boli što ta auta više nemaju prostora kao ranije (zamisli 406 karavan vs novi 508 karavan…), E onda tu vidimo da se prodaju oni koji imaju prostora (3008, 2008…) 508 gubi dah.

Iznogud Časni

Pezou treba reci komentar na tu rupu…suck my cock…pit 😀

BB

Znali ti zašto je prest’o Bred Pit?
Poč’o Pit Sampras…

moron

Za mene je 508 mk2 SW najveća tuga „u istoriji savremenog Pežoa“ 🙂 Karavan bez najbitnijih osobina karavana.

Iznogud Časni

Pa dobro, sve smo to mi gore vec konstatovali, hvala sto si stavio u jedan post. Osim toga, imas i s60 dildu sa nesto manje konja za 38keka, djuliju….kao sto rekoh, lud ko kupi ovo.
Samo nisi nafukao Pekija da kupi telefon, pa sam razocaran.:)

Balkanboj

Iskoči mi neka reklama za novi 308 na YT, malo premotavao, smor je slušati ih….

Ali, slika prednjih sedišta otkriva logo „AGR“… Kakav pederluk, maznuli su sedišta iz Opela. A nemcima uvalili svoje troklipnjače kao vrhunsku tehnologiju.
A Peki mudro ćuti, samo ih hvali kako su odlična.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Balkanboj
moron

Pa, sadašnja astra i ima motore samo sa 3 cilindra ( benzin i dizel, bez razlike). Ona uopšte nema u ponudi motore sa 4 cilindra.

Od PSA će nova astra da dobije i motore sa 4 cilindra ( i dizel, i benzin ), a tačno je da će imati i PSA sa 3 cilindra.