1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat 500 Electric je najprodavaniji BEV model u Italiji
Fiat 500 Electric je najprodavaniji BEV model u Italiji
0

Fiat 500 Electric je najprodavaniji BEV model u Italiji

205
0
Podelite sa prijateljima:

Električni “fića” je omiljen među kupcima na Apeninskom poluostrvu.

U Italiji se beleži sve veći rast prodaje električnih vozila. Tokom jula je u ovoj zemlji registrovano 5.096 primeraka ovakvih baterijskih automobila, što predstavlja uvećanje od 440% naspram istog meseca 2020. godine. Osim toga, i učešće EV segmenta poraslo je sa 0,6% na 4,6%!

Fiat 500 Electric bio je tokom jula na prvoj poziciji sa 883 isporučene jedinice. Na drugom mestu završio je Renault Twingo uz 664 dostavljena vozila, dok je daleko iza njega na trećoj poziciji VW up (374).

Smart ForTwo EQ upisao je 348 registracija, odnosno nešto više od Volkswagenove velike nade u EV segmentu – modela ID.3 (309).

Sledi Peugeot 2008 sa 305 prodatih primeraka, te Opel Corsa koja je stigla do 292 kupca u Italiji. Renault Zoe je tokom jula u ovoj zemlji imao 259 dostavljenih četvorotočkaša, dok je Peugeot 208 dodao 190 vozila na svoj izveštaj o komercijalnom uspehu.

Top 10 na italijanskom tržištu kada je reč o električnim automobilima zaokružila je Hyundaijeva Kona sa istim brojem prodatih automobila kao i francuski hečbek na devetoj poziciji.

Interesantno je da prošlomesečni lider Tesla Model 3 u julu nije bio ni među deset najprodavanijih. Razlog tome su stihijske isporuke ovog vozila koje forsira američki proizvođač.

AutoRepublika 

(205)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments