1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Honda E dolazi sa 150 ks i 300 Nm (GALERIJA)
Nova Honda E dolazi sa 150 ks i 300 Nm (GALERIJA)
6

Nova Honda E dolazi sa 150 ks i 300 Nm (GALERIJA)

447
6
Podelite sa prijateljima:

S 300 Nm istovremeno dostupnog maksimalnog obrtnog momenta, za očekivati je da mala električna Honda bude prava gradska „zujalica“.

Honda E, simpatičan gradski automobil sjajnog retro dizajna, vraća se na globalnu mrežu s novim fotografijama, na kojima se nalazi prototip veoma blizak serijskom modelu u „limeta“ zelenoj boji, pored belog primerka. S novom foto-galerijom stiže i pres materijal, koji sadrži neke važne informacije.

Hondin pulen s nultom emisijom će biti pogonjen zadnje postavljenim elektromotorom, koji isporučuje 150 ks. Kompanija kaže da će maksimalni obrtni moment biti preko 300 Nm.

Doduše, japanska marka nije objavila brojke koje se tiču performansi, ali iz medija koji su imali prilike da voze prototip, sprint do „stotke“ traje oko osam sekundi, mada smo uvereni da će serijski model po tom pitanju biti brži.

Ipak, Honda E bi trebalo da bude pravi „gospodar“ gradske vožnje, s obzirom na zadnji pogon, nisku tačku težišta i odnos mase po osovinama 50:50. Čak će imati i poseban „Sport“ režim, koji izoštrava performanse i odziv na papučici gasa. Naravno, prilikom „sportske“ vožnje treba očekivati i pojačanu potrošnju električne energije.

Kompaktni gabariti, kratki prepusti i već spomenuti zadnji pogon, obezbeđuju radijus okreta od samo 4,3 metra, što je dodatna karakteristika koja pogoduje urbanim uslovima vožnje.

Što se ogibljenja tiče, komfor je zagarantovan MacPherson rešenjem na sva četiri točka.

Kamere koje zamenjuju konvencionalne retrovizore su standardne, čak i na osnovnom modelu, a dolaze u kombinaciji s dva ekrana u uglovima armaturne table.

Honda je iskoristila priliku da nas poseti da E koristi bateriju od 35,5 kWh, jednu od najkompaktnijih u klasi. Bez obzira na to, autonomija je sasvim solidna i iznosi 200 kilometara. Da bi se baterija napunila 80 odsto, potrebno je pola sata zahvaljujući mogućnošću brzog punjenja. Ono što očekujemo u perspektivi je uvođenje i veće baterije, bez obzira što je Honda E pre svega gradski automobil. Poređenja radi, novi Renault Zoe raspolaže autonomijom od 390 kilometara, zahvaljujući većoj bateriji od 52 kWh.

Honda E će premijeru u serijskom izdanju imati ove godine, ali već sada može da se poruči u nekim delovima Evrope.

AutoRepublika

(447)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
126P

„Autonomija“ 200 km?
Pogrešna reč.

J4ZZER

Ne bih se slozio… Ovo i nije zamisljeno kao jedini automobil, vec kao auto broj dva ili tri. Ja sam imao UPa 7 godina kao auto broj dva i meni za grad visa autonomija od 60km ne treba. Doduse imam kucu i dvoriste tsko da mi ne bi bio problem za punjenje…

Ko zivi u stanu i zavisi od mesta za punjenje, moze da bude zeznuto

Mad Max

Kao da su Hondašini ponudili bog zna šta….. Karserijski oblik podeća na na one male azijske aute iz prošlog veka….. Ovo što se „gađaju“ obrtnim momentima elektro motora i neosnovano fasciniraju narodne mase je još jedan minus za Hondu….. Tek, u zadnje vreme sve vesti vezane za elektromobile počinju sa prefiksima „će“ „biće“ „bi“ „treba očekivati“ „perspektiva“….. i sl….. To pokazuje potpunu komfuziju nespermnih proizvođača poput ove Honde, kao i nepoznanica o budućim podsticajuma država za kupovinu auta na baterije…. Ka je Renault pravio Zoe, Honda čak nije vukla ni električne šerpice. A ovi što su probali sa elektromobilima, znaju… Pročitaj više »

moron

Verujem da je u smislu „kapaciteta“ baterije ovo samo „probni balon“. Da se najpre vidi kako će to da ide sa što nižom cenom.

Mad Max

Ovde je ideja totalno pogrešna. Staviš elektro motor od 150 ks u gradski mali auto, sa dometom koji nije za izvan grada, i sa malom baterijom, kojoj tih 150 ks, tek umanje domet i povećaju težinu. A pri tome napraviš zadnju vuču. Čemu? da neko juri po gradu gde je ograničenje 50, i pri tome izgubi kontrolu zbog zadnje vuče sa 150 ks i ubije nekoga. Jel to pohvalno iz Honde? Ja mislim da oni ne znaju šta hoće. Čini mi se da su ovo samo PR priopćenja probni baloni.

126P

Fiat Ducato EV ima 122 ks i 280 Nm.