1. Home
  2. Vesti
  3. Lancia će 28. novembra izneti plan za razvoj tri nova modela
Lancia će 28. novembra izneti plan za razvoj tri nova modela
0

Lancia će 28. novembra izneti plan za razvoj tri nova modela

168
0
Podelite sa prijateljima:

Dizajnerski dan marke Lancia (Lancia Design Day) je najavljen za kraj novembra i ta zgoda će biti iskorišćena da se prikaže na koji način će kultni modeli iz istorije italijanskog brenda doprineti budućem imidžu proizvođača s Apenina.

Lancia je u današnje vreme samo senka nekadašnje automobilske sile i svedena je na samo jedan model, i to onaj najmanji koji se nudi samo na matičnom tržištu. Svakako da zaslužuje bolju sudbinu, ako je suditi barem po istoriji i nasleđu koje je podarila savremenoj industriji razvoja četvorotočkaša.

Matična kompanija, mega koncern Stellantis se još ranije i zavetovao da će obezbediti revitalizaciju Lancije, za šta je spreman da „se učipi“ s ogromnom novčanom sumom. Ideja je da se proširi portfelj ponuđenih modela, kao i da se s ponudom izađe iz Italije. U maju smo čuli i najavu da su u razvoju tri nova modela, pri čemu je supermini sledeće generacije, onaj s imenom Ypsilon, planiran za debi u 2024. godine, dok bi veći krosover stigao tek 2026. a novi kompakt Delta negde tokom 2028. godine.

S prvom aromom budućnosti legendarnog proizvođača automobila ćemo se sresti 28. novembra tokom Lancijinog dana stila. Objavljivano je da je to prvi događaj „Lančijine renesanse“ na kojem će biti predstavljen novi stilski jezik koji će oblikovati automobile sledeće generacije, a koji će stići za dve godine. Ikone prošlosti kao što su Aurelia, Flaminia, Fulvia, Beta HPE, Gamma, Delta, Stratos i Rally 037 poslužiće kao osnova za novi stilski pravac. O nekima smo već pisali više puta, a pripremljen u arhivi za objavu zanimljivosti dana stoji divan članak o poslednje navedenoj Lanciji. Evo, obećavamo objavu za nedelju ujutru!

Za sada su podaci o očekivanim novitetima veo šturi a ono što znamo, delimično i rekosmo. Nova Lancia Ypsilon će biti duga oko četiri metra i imaće električni pogonski sklop. Perjanica marke stiže dve godine nakon Ypsilona i u dužinu će se prostirati oko 4,6 metara, dok bi Delta trebalo da bude „izvajan i mišićav automobil s pravilnim geometrijskim linijama“. Očekujte da se u dužinu razbacuje do 4,4 metra.

Valja reći, u stvari ponoviti, da italijanski brend planira da od 2026. godine tržištu nudi samo elektromobile, pa bi to značilo da „Delta nema šanse da vidi motor SUS“ pod svojom haubom.

Zanimljivo, Lancia će od svih Stellantisovih brendova biti ona koja će se najviše osloniti na reciklirane materijale, pa će tako oko polovina površina koje je moguće dodirnuti, biti od ekološki održivih materijala. Momenat je i da navedemo da rukovodstvo marke veruje i procenjuje da će s tri nova modela u razvoju, uspeti da pokrije oko polovine tržišta, mada uopšte nismo sigurni šta su ovom tvrdnjom želeli zaista da kažu. Polovinu tržišta ne drži nijedna pojedinačna marka, naravno.

Širenje uticaja Lancije mimo teritorije Italije će započeti na sledećim destinacijama: Francuska, Nemačka, Španija, Belgija, Luksemburg i Holandija. Za očekviati je distributivnu mrežu koja će brojati stotinak firmi u 60 najvećih gradova, ali Lancia veruje da će oko polovine kupaca biti voljno da pazaru pristupi putem internet platformi.

AutoRepublika

(168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments