1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen Ami traži uspeh širom Evrope
Citroen Ami traži uspeh širom Evrope
2

Citroen Ami traži uspeh širom Evrope

1.57K
2
Podelite sa prijateljima:

Citroenov mališan neće biti dostupan samo u Francuskoj. 

Iako se inicijalno verovalo da će Ami biti ponuđen samo Francuzima, interesovanje u drugim zemljama brzo je dovelo do toga da Citroen okuša sreću i u drugim evropskim državama. Tako je „ševron“ već ponudio Ami i u Nemačkoj, Portugalu, Belgiji, Portugalu, Italiji, Velikoj Britaniji, a od nedavno u Španiji.

Citroen je saopštio da će početna cena za osnovnu varijantu Amija u potonjoj državi iznositi 7.200 evra, dok će za najskuplji trim biti neophodno izdvojiti 8.500 evra. Naravno u pomenute cene ne ulaze eventualne državne subvencije za kupovinu električnih vozila.

Francuska marka pokušava da sa Amijem ponudi jednu alternativu za A segment s kojim će se po svemu sudeći uskoro oprostiti. Naime, Citroen C1 i Peugeot 108 imaju rok trajanja do kraja tekuće godine, nakon čega odlaze u penziju. Citroen se nikada nije plašio eksperimentisanja sa ponudom, tako da su i ovaj put oni probili led sa jedinstvenim proizvodom.

Ami je zapravo laki četvorocikl, i treba ga posmatrati u tom svetlu, jer je jasno da se ne radi o „pravom“ automobilu. Ovo prevozno sredstvo već se našlo na testu našeg kolege Perice Rajkovića, a klikom na ovaj LINK možete pročitati njegove utiske o Amiju.

AutoRepublika 

(1570)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Kupiću i ja jedan, čim budem mogao…

Dragan

Bez dzipa nema nista

Izmenjeno 2 godine pre od strane Dragan