1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je Ram 1500 izrađen u čast američke mornarice
Ovo je Ram 1500 izrađen u čast američke mornarice
0

Ovo je Ram 1500 izrađen u čast američke mornarice

218
0
Podelite sa prijateljima:

Fiat-Chryslerova komercijalna divizija Ram je imala fantastičnu godinu iza sebe. Pikap kamionet 1500/2500/3500 je dobio mnogo nagrada (uključujući i proglašenje za komercijalno vozilo godine po izboru uglednog Motor Trend magazina) i izbio na drugo mesto po prodaji sa čak 633.694 zadovoljna kupca.

Proizvođač je sada debitovao s jednim specijalnim modelom i to onim u čast američke mornarice. Ovo nije prvi put da Ram radi tako nešto i prošle godine je najavio da će predstaviti po jednu specijalnu verziju za svaku granu američke vojske.

Ram 1500 za američku mornaricu – zadnji kraj i bok

Model nosi ime „Built to Serve“ (Proizven da služi) i zasnovan je na Ramovoj verziji 1500. Kompanija planira da proizvede samo 2.000 jedinica i to po pola u bojama koje Fiat-Chrysler zove „patriotska plava“ i „keramička siva“. Built to Serve se razlikuje od standardnog primerka pikapa 1500, po crnim detaljima na komponentama kao što su branici, maska hladnjaka i retrovizori. Različite su 20-inčne felne, koje su u istoj boji kao ostatak vozila, odnosno karoserija, a to se odnosi i na dve izduvne grane. Enterijer dobija posebna sedišta i više standardne i opcione opreme.

Ram kaže da 1500 nije namenjen samo poslovima na farmama već i terenskoj zabavi, pa je Built to Serve zasnovan na verziji s pogonom na sva četiri točka i takozvanim „Off-Road Groupe“ paketom, koji donosi i terenske pneumatike i zaštitu podvozja vozila.

Kupac će moći da bira između dva agregata. Ram očekuje da će većina kupaca da se odluči za fantastični 5,7-litarski „Hemi“ sa 395 konjskih snaga, a u izboru je i 3,0-litarski „EcoDiesel“ s 240 „grla“. U oba slučaja je jedini menjač u ponudi, i tu se radi o osmostepenom „automatiku“. Ova opcija će koštati kupca dodatnih 2.795 američkih dolara, a prvi primerci će biti isporučeni vlasnicima do kraja godine.

AutoRepublika

(218)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments