1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije Toyote Land Cruiser 300
Prve fotografije Toyote Land Cruiser 300
1

Prve fotografije Toyote Land Cruiser 300

794
1
Podelite sa prijateljima:

Fotografije koje vam prikazujemo su se pojavile na brojnim japanskim sajtovima u ranijem delu današnjeg dana. U lokalnim medijima se moglo pročitati da su načinjene u blizini fabrike Toyotoe i prefekturi Aiči, kao i da prikazuju izgled novog SUV-a s oznakom Toyota Land Cruiser 300.

Sudeći po ilustrcijama koje vidimo, masovna proizvodnja je već počela, što je neuobičajeno u današnje vreme, s obzirom da proizvođači žure da prikažu novitet, čak iako razvojni proces nije okončan, odnosno mesecima pre nego se proizvodne trake zakotrljaju. Podsetićemo, Land Cruiser nije imao svečanu prezentaciju.

Kako bilo „tristotka“ će zameniti u ponudi Toyote model Land Cruiser 200, koji se prodavao skoro četrnaest dugih godina. Proizvodnja tog pokolenja je definitivno obustavljena u martu, dok dileri nastavljaju da rasprodaju postojeće zalihe.

Avaj, nikakve zvanične informacije o novajliji nisu dostupne. Iako je i u nedavnoj prošlosti bilo procurelih fotografija Land Cruisera, ne možemo sa sigurnošću iznositi tvrdnje. Pa opet, razborito je pretpostaviti da će Land Cruiser nastaviti da koristi koncept karoserije pričvršćene na okvir, kao i da će nuditi sistem prenosa snage na sve točkove, odnosno da će biti pravi terenac. Među opcijama će se naći i mogućnost zaključavanja zadnjeg i prednjeg poprečnog diferencijala.

Nema sumnje da će Land Cruiser ostati bez velikih V8 pogonskih blokova, jer Toyota fazno napušta motore ove konfiguracije. Na primer, možemo podsetiti da je premijum perjanica, limuzina Lexus LS ostala bez verzija s osmocilindarskim agregatima. Najavljen je poputni prestanak proizvodnje ovih motora do 2023. godine.

Umesto osmaka, novi Land Cruiser će računati na 3,4-litarski V6 biturbo benzinski motor sa 422 konjske snage, koji nam je inače poznat baš iz pomenutog sedana Lexusa LS, a tu će biti i novi 3.3-litarski turbodizel koji isporučuje oko 310 konjskih snaga. Transmisija je automatska s deset stepeni prenosa. Planovi takođe uključuju implementaciju hibridnog pogonskog sklopa koji inkorporira V6 benzinski motor zapremine 3,5 litre i električni motor. Njihova zbirna snaga iznosi oko 300 „konja“.

Očigledno je da će svečanost povodom debija Toyote Land Cruiser 300 biti organizovana veoma skoro, a pošto smo već konstatovali da je i serijska proizvodnja već pokrenuta, pitanje je samo dana kada će se vozila naći u izložbeno-prodajnim salonima. Odlazeći Land Cruiser 200 košta nešto malo manje od 60 hiljada evra, mada i to zavisi od tržišta do tržišta.

AutoRepublika

(794)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

moćna maska, amerikanizovano, ali dobroooo