1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen menja interne procedure – rukovodioci da voze službene elektromobile
Volkswagen menja interne procedure – rukovodioci da voze službene elektromobile

Volkswagen menja interne procedure – rukovodioci da voze službene elektromobile

2.42K
3
Podelite sa prijateljima:

Rukovodioci Volkswagena će ubuduće biti prinuđeni da koriste elektromobile kao službena vozila, neuporedivo više nego ranije. Izvršni direktor Volkswagen grupe, Herbert Dis želi da nametne nov način razmišljanja nižim rukovodećim nivoima, pa je u tom smislu i doneta odluka o mandatornoj promociji elektromobilnosti, preneo je nemački Welt am Sonntag.

Trenutno je udeo električnih automobila u floti službenih vozila Volkswagena apsolutno mizeran, a plan je da u narednim godinama premaši 10%. Prevedeno na apsolutne pokazatelje, to znači da bi više od 2.000 službenih vozila trebalo da budu čisto električna, s obzirom da kompanijska flota broji 20.000 četvorotočkaša. Navedene cifre se odnose samo na marku Volkswagen.

Počev od 2020. godine, Volkswagen će predstaviti brojne modele elektromobila, a jedan od razloga je svakako i limit koji je u pogledu štetnih emisija ugljen dioksida postavila Evropska unija, a koji stupa na snagu od 2021.

Tada će prosečna flotna emisija morati da bude svedena na svega 95 grama ugljen dioksida po prevaljenom kilometru. Prema projekcijama koje je izvela konsultantska kuća PA Consulting, na kraju 2018. godine, prosečna flotna emisija marke Volkswagen će se kretati oko 116 g/km. U ovu računicu, čisto električna vozila se ubrajaju sa uračunatom nultom emisijom štetnih gasova.

Da bi se imperativni cilj postigao, prema proceni najvišeg rukovodstva, celokupna upravljačka struktura kompanije mora početi da se ponaša u duhu „ambasadora koncepta elektromobilnosti.“

Jasno je da se ne može od kupaca očekivati interesovanje za čisto električna vozila, ukoliko se u njihovu medijsku promociju ne ulaže ništa, a povrh toga još i rukovodioci proizvođača automobila, za privatne i poslovne potrebe, koriste teška i glomazna SUV vozila.

Rukovodilac odeljenja za ljudske resurse, Gunar Kilijan je potvrdio da će svi direktori i šefovi zaposleni u kompaniji dobiti ulogu „ambasadora koncepta elektromobilnosti”.

Nove interne procedure u Volkswagenu stupaju na snagu u drugom delu naredne godine.

(2421)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Japanautofan

Ja sam čuo da njihovi automobili tj. baterije moraju biti napunjene el.energijom koja je proizvedena isključivo uz pomoć obnovljivih izvora, jer bi opet bili optuženi zbog zagadjivanja ?

Moronov drug

Naravno

Mad Max

Ako bi pitao Bosance i pola Srbije, VW bi trebalo da se vrati Golfu 2 🙂
Jer svaki restajling Golfa 2, je bio sve gori i gori, da bi od 6 fabrikanti bili hapšeni, šta su napravili. Možda sa 8 naprave i genocid…..