1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes GLC neprikosnoven u Evropi
Mercedes GLC neprikosnoven u Evropi
1

Mercedes GLC neprikosnoven u Evropi

733
1
Podelite sa prijateljima:

Premijum D SUV segment je vrlo kompetitivna klasa na Starom kontinentu sa nekolicinom vrlo talentovanih takmičara. 

Kao i kod ostatka tržišta, sa izuzetkom električnih automobila, i u ovom segmentu je ubeležen pad prodaje na Starom kontinentu tokom prethodne godine. Na čelu klase je neprikosnoven Mercedes GLC koji je ubedljivo najprodavaniji D SUV u Evropi sa 100.000 isporučenih jedinica, što je rezultat za 9% slabiji nego 2019. godine. Ovde treba istaći i da su registrovani primerci GLC Coupea takođe ušli u zbir.

Na drugom mestu je Volvo XC60 uz 70.000 registracija i pad prodaje od 14%. Trećeplasirani na listi je BMW X3 koji je stigao do 61.000 kupaca (-24%). No, u ove brojke nije uračunat BMW X4 koji je došao do 17.000 potrošača (-36%). Sledi Audi Q5 sa 53.000 dostavljenih automobila i prodajom lošijom za 16% naspram 2019. godine.

Kada je reč o drugim članovima premijum D segmenta među SUV modelima, nisu se naročito proslavili sa dobrom prodajom. Alfa Romeo Stelvio je ubeležio 17.400 isporučenih vozila (-35%), potom tu je i Porscheov Macan sa 16.000 registracija i takođe izraženim padom prodaje od 31%. Nije bio ubedljiv ni Jaguar F-Pace sa svega 11.000 prodatih primeraka i 45% slabijim isporukama nego što je bio slučaj 2019. godine.

AutoRepublika 

(733)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Херцеговац

GLC je odlican srednji SUV po raznim parametrima, a ni pouzdanost mu nije losa kada uzmemo u obzir nezavisne statistike kao i ucestale opozive drugih modela iz MB. Ostaje zal sto Alfa Stelvio ne pravi bolje prodajne rezultate jer ko se razumije lako primjecuje o kakvom SUV dragulju se radi. Da li je u pitanju visoka cijena ili nedovoljan marketing…..ne znam….