1. Home
  2. Sajmovi
  3. Detalji o ovogodišnjem jubilarnom devedesetom Salonu automobila u Parizu
Detalji o ovogodišnjem jubilarnom devedesetom Salonu automobila u Parizu
2

Detalji o ovogodišnjem jubilarnom devedesetom Salonu automobila u Parizu

44
2
Podelite sa prijateljima:

Salon automobila u Parizu će se održati po 90. put, od 15. do 20. oktobra 2024. u izložbenom centru Porte de Versailles. Posle mešovitih rezultata za 2022. (manje od 400.000 posetilaca), pariski događaj namerava da povrati svoj imidž ove godine. A čini se da organizatori nameravaju da automobil postave na svoje mesto i upravo su otkrili široke nacrte programa.

Organizatori su već planirali 50% više prostora u odnosu na preprošlu godinu. Posetioci će tako imati priliku da prošetaju kroz šest sala i otkriju razne izložbene modele. Konkretno, moći će da otkriju velike inovacije automobila tokom vremena ili da proslave, kao što je bio slučaj tokom Salona Retromobile.

Biće pozvani i da odu u Paviljon 7.1, gde će biti okupljeno najmanje 25 bioskopskih vozila. Među njima, Batmobil, Starski i Hutchov Ford Gran Torino, Taxi Peugeot 406, Magnumov Ferrari 308 GTS, pa čak i Bondov Aston Martin DBS i BMW 750. U istoj sali posetioci će imati priliku da sede za volan novih automobila odlaskom u tradicionalni test centar (rezervacija je obavezna).

Ovo izdanje za 2024. takođe će videti kako se vraćaju velika imena iz automobilskog sektora. Nakon otvaranja kraljevskog puta kineskoj konkurenciji, pojedini evropski proizvođači odsutni u 2022. obaveštavaju o svom prisustvu ove godine, na radost entuzijasta. Ovo je slučaj za BMW-a i njegovog „potrčka“ Minija, ali i za Kiju. Možda će i drugi brendovi dobiti podsticaj za pridruživanje zabavi.

Nije iznenađujuće da će Renault grupa biti prisutna sa svoja tri brenda. Ovo će biti prilika da posetioci otkriju Alpine A290, koji će biti predstavljen uoči 24 sata Le Mana, ali i novu Daciju Bigster, novi R5, kao i budući  R4. Peugeot, koji će takođe biti deo „žuraje“ sa lansiranjem modela 5008, dolazi sa nekim od svojih partnera iz Stellantis grupe, posebno Citroenom. Mnogo informacija biće otkriveno u narednim nedeljama i mesecima.

„Ovo izdanje sajma u Parizu 2024. biće prekretnica. Drago nam je da vidimo kako se kompanije sa entuzijazmom spremaju da učestvuju u svečanostima jubilarnog sajma. I veoma smo srećni što danas javnosti najavljujemo zvanično otvaranje biletarnice“, kaže Serž Gašo, direktor manifestacije.

Posetioci sada mogu da odu na zvaničnu internet stranicu Sajma automobila u Parizu da rezervišu svoje karte. Cene se kreću od 16 do 22 evra u zavisnosti od izabranog dana i vremena posete. Slot sistem (jutarnji ili popodnevni) se ove godine obnavlja kako bi se upravljao protokom posetilaca u salama. Ponedeljak, 14. oktobar, biće rezervisan za novinare.

AutoRepublika

(44)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Peki

Orhanizatori moraju pre svega biti manje „alavi“ i spustiti cene zakupa prostora, to je glavni razlog zbog cega mnogi proizvodaci odustaju od ucestvovanja! Prosli salon bio je jad i beda, uz ucsce uglavnom kineskih „elektricara“, kao da se odrzavao u Pekingu a ne Parizu, valjda su organizatori izvukli neke pouke…

MRN

Apsolutno se slažem po pitanju tvog stava oko alavosti, ali, gde god da se okreneš, koju god poru društva da pogledaš, svuda alavost možeš da vidiš, jer je to, na žalost, jedna od osobina koja krasi ljudski rod.