1. Home
  2. Vesti
  3. Audi A2 se vraća na scenu, ali kao EV?
Audi A2 se vraća na scenu, ali kao EV?
1

Audi A2 se vraća na scenu, ali kao EV?

558
1
Podelite sa prijateljima:

Na premijeri modela e-tron GT, šef Audija – Markus Disman, razgovarao je sa novinarima o budućnosti vozila B segmenta kada je reč o tom proizvođaču. 

Disman je potvrdio da je budućnosti modela A1 za sada neizvesna. „U tom segmentu imamo druge brendove (iz VW grupe) koji su aktivni i vrlo uspešni, sa velikim brojem proizvedenih jedinica, tako da je iznad A1 u ovom trenutku znak pitanja“, kazao je Disman. On je dodao da će Audi sigurno nastaviti da nudi Q2, ali da ne veruje da će biti mesta za vozila koja su manja od pomenutog krosovera.

Ipak, to ne znači da ova marka ne razmišlja o konceptima koji bi mogli da se nametnu kao racionalan izbor u budućnosti. Tako se već neko vreme može čuti glasina da će Audi vratiti A2 u igru… Na pitanje u vezi sa ovim modelom, šef nemačke marke rekao je da mu se dopada A2. „Razgovaramo o A2 segmentu. Tako da bi to mogao biti A2 ili E2“, pojasnio je Disman.

Vest koja pripada koloni automobilskih tračeva jeste da će Audijevo napredno odeljenje Artemis, koje je zaduženo za razvoj nove generacije električnih modela, raditi na nasledniku za A2. Taj sukcesor bi trebalo da bude baziran na konceptu AI:ME koji je predstavljen na Salonu automobila u Šangaju 2019. godine.

Podsetimo, AI:ME je kompaktni krosover sa dužinom od 4,3 metra. U pitanju je futuristički koncept koji je i tada bio neka vrsta počasti za nekadašnji A2.

U svakom slučaju čini se da će Audi napustiti B segment, a da bi eventualni novi A2 bio smešten u klasu više.

AutoRepublika 

(558)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Stari Dejan

Meni A2 uvek bio simpatičan autić, drago mi je što će se nekako vratiti na scenu